inDlu, te leuk om te stoppen!

Door MorgothG op zondag 15 maart 2015 12:40 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 5.386

mantelzorgunit

We zijn lekker bezig. Ik kan werkelijk iedereen aanraden om een eigen bedrijf te starten. Maar ga iets doen wat je erg leuk vindt. Ik zit nu vaak in de avond nog te werken. Even in het weekend een paar uur werken aan inDlu. Te leuk om te stoppen!

Waar zijn we nu mee bezig? Met het ontwikkelen van een mantelzorg unit. We zijn begonnen met de kleinste inDlu. Een kantoor in de tuin van 10 m2. Tijdens een gesprek over de inDlu kreeg ik van een klant te horen: Wat gaaf! Dat zou ideaal zijn als mantelzorgwoning! Ehh, ja dan zeg je dus geen nee! We waren al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een mantelzorg woning. Maar hij stond nog niet op de site omdat er nog geen renders van zijn. Ik vond het zo leuk dat de klant zelf vraagt om ons product nog voordat we ermee geadverteerd hebben.

Dus is het nu hard werken. We hebben nu 3 offertes uitstaan en staan op het punt om dus onze eerste inDlu te gaan bouwen. Het is zo leuk. Er gebeurd zoveel. We maken een A5 flyer. De website teksten zijn / worden aangepast mede naar aanleiding van de feedback van mijn vorige blog hier. De mantelzorg unit is uitgewerkt. Er komt een beurs aan (we staan er nog niet maar gaan wel rond kijken). De kostenramingen voor de aannemer zijn klaar.

Oh ja, blog niet afgemaakt op zaterdagavond en je raadt het al. Zondagmorgen, koffie erbij en wie is er weer aan het werk? Yup vergeet gamen! Dit voelt als vroeger SpaceQuest of Fade to Black. Dat je moest blijven proberen en door klooien om toch te winnen. Onze inDlu als kantoor in de tuin heeft grote voordelen als het gaat om belastingaftrek in combinatie met een eigen bedrijf. Voor werken vanuit huis is het ideaal, maar de kostenaftrek, daar wordt het pas echt gunstig. Maar de belastingdienst zou de belastingdienst niet zijn als het niet super onduidelijke en ingewikkeld is. Mijn eerste ronde uitzoekwerk kwam al tot heel veel voordelen. Maar nu heb ik een potentiele klant die graag voor het bedrijf een kantoor in de tuin wilt. Dus ja, dan zoek ik alles perfect uit zodat de klant exact weet waar die aan toe is.

Want het maakt wel uit. Voor een private persoon kost een inDlu 10 (10 m2) ongeveer € 30.000,- inclusief BTW. Heb je een bedrijf en gebruik je hem op de zaak. Dan gaat de BTW eraf: € 23.700,- Dat bedrag kan je in bijvoorbeeld 5 jaar afschrijven. € 4.740 per jaar wat je aftrekt van de winst. Dus ook dat gaat door de helft. En zo is werken aan huis goed betaalbaar. Maar dit is de korte versie. Er komen heel veel zaken extra bij kijken. En al die informatie stel ik samen. Zo kan ik de klant optimaal informeren en hopelijk veel inDlu’s verkopen als thuiswerkplek. Hier eindigt mijn blog update. Ik ben weer verder belasting regels aan het uitpluizen!

Volgende: Klein en groot 03-'15 Klein en groot
Volgende: inDlu van start 02-'15 inDlu van start

Reacties


Door Tweakers user bsbfx, zondag 15 maart 2015 20:02

Leuk product! Had mogelijke een oplossing geweest voor de schoonmoeder in huis echter vindt die 30m2 te weinig. Daarnaast wil ze liever niet achterin de tuin. Leuk idee maar onze huizenjacht gaat verder.

Staat overigens een foutje in je pdf folder - onder installatie - koeling optineel

Door Tweakers user T_E_O, zondag 15 maart 2015 20:16

bsbfx schreef op zondag 15 maart 2015 @ 20:02:
Leuk product! Had mogelijke een oplossing geweest voor de schoonmoeder in huis echter vindt die 30m2 te weinig. Daarnaast wil ze liever niet achterin de tuin. Leuk idee maar onze huizenjacht gaat verder.

Staat overigens een foutje in je pdf folder - onder installatie - koeling optineel
Midden van het land toevallig? Na het overlijden van mijn laatste grootouder vorig jaar, hebben mijn ouders na ruim 10 jaar mantelzorgen nu hun huis te koop gezet in Bunnik.

Door Incaz, zondag 15 maart 2015 20:22

Heel hip! Je zou er bijna een tuin voor nemen. :)

Eerste wat ik me afvroeg: het is heel transparant, in hoeverre zou je hier bv van dat glas dat je ook wit kunt maken in kunnen hebben? (Sommige tuinen hebben nogal wat inkijk - of zijn dat tuinen waar ze niet geplaatst mogen worden?)

Tweede puntje bij de website is dat er bij het wisselen van de pagina's regelmatig even een wit beeld flitst wat zeer doet aan mijn ogen. En het lijkt niet te komen doordat de afbeeldingen moeten worden opgehaald: bij herbezoek is het ook. En de 18-pdf gaat over de 10.

Door Tweakers user henkbas, zondag 15 maart 2015 21:59

Leuk concept maar in de folder moet je nog wel even alle maten met elkaar laten stroken.

De genoemde binnenmaten kloppen niet met het plattegrondje, de hoogte is de ene keer 3 meter en de andere keer 2,7 meter. Bij 3 meter hoogte had ik ook twijfel over het vergunningsvrij zijn van het bouwwerkje, bij 2,7 kan dit weer wel.

Het concept is heel leuk maar dit soort zaken moet je wel eenduidig vermelden anders weten mensen niet meer wat ze krijgen en dan slaat twijfel toe.

Kleine dingen die gladgestreken moeten worden maar nogmaals, leuk concept.

Weet jou achtergrond niet maar als je nog bouwkundig advies kan gebruiken voor het project dan laat het maar weten!

Door Tweakers user MorgothG, zondag 15 maart 2015 22:10

He bedankt allemaal! Ik kom net bij een super enthousiaste klant vandaan en dan lees je dit. Bedankt voor de positiviteit en feedback. Dat gladstrijken gaan we meteen doen. Elke stap gaan we een stukje vooruit.

Door Tweakers user bsbfx, maandag 16 maart 2015 07:42

T_E_O schreef op zondag 15 maart 2015 @ 20:16:
[...]

Midden van het land toevallig? Na het overlijden van mijn laatste grootouder vorig jaar, hebben mijn ouders na ruim 10 jaar mantelzorgen nu hun huis te koop gezet in Bunnik.
Nee Engeland, we zijn op zoek naar iets in het midden van Kent binnen ons budget. Nog behoorlijk lastig iets te vinden wat ons alle 3 aanspreekt.

Door Tweakers user oehoe, maandag 16 maart 2015 15:25

Wat een cool idee! :)

De pdf over de inDlu 30 gaat ook over de 10-versie (wat Incaz verderop naar boven ook al aangeeft over de 18).

Ik ben heel erg benieuwd naar de voortgang.

Door Tweakers user Malandro, dinsdag 17 maart 2015 09:04

Dit gezien:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2273485

Misschien iets om aan mee te kunnen doen?

Door Tweakers user Pi0tr, dinsdag 17 maart 2015 12:32

Ziet er errug gaaf uit!

Alleen staat op de homepage van je website links bovenin een Google webmasters/analytics code in het zwart. Ik zou als ik jou was die even weghalen ;)

Door Tweakers user masauri, dinsdag 17 maart 2015 13:52

Vandaag staat in veel belgische kranten een gelijkaardige oplossing:
http://www.hbvl.be/cnt/dm...pa-niet-in-huis-wil-nemen
http://www.gva.be/cnt/dmf...pa-niet-in-huis-wil-nemen
Even de concurrentie in de gaten houden dus ;)

Door Tweakers user MorgothG, dinsdag 17 maart 2015 16:32

Skilpod is zeker een concurrent. Zij zitten in België en wij gaan in eerste instantie alleen voor Nederland. Maar ze maken hele mooie ontwerpen. Maar keuze en concurrentie is goed voor de concurrentie. Zo houdt je elkaar scherp en is en blijft de noodzaak voor vernieuwing en verbetering aanwezig. Die concurrentie is zeker in de mantelzorg hard nodig. De markt wordt gedomineerd door portocabin leveranciers en chalet bouwers. Daar is ruimte voor onze visie op ruimte en leven.

Door Tweakers user Coffeemonster, woensdag 18 maart 2015 16:41

Leuk concept. Wat je ook kan overwegen is om een variant te ontwikkelen die demontabel is, zodat je het als een tijdelijk onderkomen kan gebruiken, dat je later kan verplaatsen of verkopen. Alleen de fundering blijft dan achter. Ik denk dat vooral voor mantelzorgunits dit nog wel eens interessant kan zijn.

Reageren is niet meer mogelijk