Klein en groot

Door MorgothG op vrijdag 27 maart 2015 20:37 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 2.493

vakantiewoning

Met ons bedrijf inDlu verkopen wij verkopen extra ruimte. Een kantoor, atelier of zelfs een mantelzorg woning. Wij maken een mooie lichte unit in uw tuin. We zijn van plan om verschillende producten aan te gaan bieden van klein tot groot en voor diverse soorten gebruik. We zijn begonnen om eerst de kleinste, de inDlu 10 van 10m2, af te ronden en deze geschikt te maken voor verkoop. Nu zijn we drie maanden onderweg en wat blijkt: Er is ook veel vraag naar grote units! We hebben aanvragen voor Mantelzorg (40m2) een kantoor/ guesthouse (25m2) en als klap op de vuurpijl een vraag naar wat de grootste unit kost.

Onze grootste unit, de inDlu 30 van 30 m2 hebben we nog niet als kant en klaar product op de website staan. Wat wij op de site hebben staan zijn de ontwerpen van woonhuizen die mijn partner eerder al heeft gemaakt. Dit om het gedeelte van de inDlu 30 alvast te voorzien van inspirerende beelden. Nu vroeg een klant dus naar de grootste unit. En hij bedoelde niet eens onze inDlu 30, maar hij wil graag een vakantiewoning van 70 tot 100m2! Ook deze ontwerpen zijn gemaakt volgens de inDlu filosofie dus natuurlijk kan dat.

En dan komt het. De klant zegt: ik heb een kavel in Denemarken en daar wil ik graag het vakantiehuis laten maken. Misschien een kans voor jullie om de Scandinavische markt op te gaan. Dusssss..... Wat doen we dan? We gaan het gesprek aan. Wij gaan proberen om het droomhuis van de klant te realiseren. Zijn er hobbels? Ja natuurlijk en veel. Maar hoe leuk is het om nu al te beginnen met onze woningenlijn. Dit is namelijk altijd al de bedoeling geweest dus waarom niet op deze kans ingaan.

Ondernemen is leuk. En we hoeven ons nog niet te beperken dus doen we dat ook niet. Wij maken van InDlu een breed bedrijf met de allermooiste lichte inspirerende ruimtes die we kunnen maken. Wij hebben nu kleine ruimtes, geschikt als kantoor of atelier. Middelgrote ruimtes als grote zelfstandige kantoren of als guesthouse. Grote mantelzorg units en nu ook al onze vakantiehuizen. Ik wil zelf nog graag een levensloopbestendige bungalow volgens inDlu filosofie ontwerpen. Maar voorlopig ontwikkelen we ons snel en breed.

Volgende: If at first you don’t succeed 05-'15 If at first you don’t succeed
Volgende: inDlu, te leuk om te stoppen! 03-'15 inDlu, te leuk om te stoppen!

Reacties


Door Tweakers user Pataar, zaterdag 28 maart 2015 10:36

Leuke ontneming. Die foto/render ziet er echt prachtig uit.
Met hoeveel mensen werken jullie bij inDlu?

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 28 maart 2015 11:30

Dank je! We zijn nu nog maar met zijn tweeën. Want we laten het bouwen door een vaste aannemer doen. Dat uitzoeken van een geschikte partij was lastig omdat we graag een compleet en verzorgd product willen leveren. Maar we hebben een bedrijf gevonden die al meteen bereid was om met onze bouw methode te experimenteren. Wij gebruiken namelijk SIP panelen om snel de constructie neer te zetten. Dan kan alle focus gaan naar het afwerken zodat de klant alleen maar de deur van het slot hoeft te halen. In afbouw is onze aannemer juist erg sterk. Ik kan niet wachten om hun in actie te zien. Gezien de stand van zaken bij de klanten hoop ik met 2 tot 3 weken de eerste opdrachtbevestiging te krijgen en dan gaat het echt beginnen.

Ik hoop dat het gebruik van foto's op de site in plaats van renders ook meer klanten verleidt om offerte aan te vragen.

Door Wesley Velroij, zaterdag 28 maart 2015 12:29

Goh ik ben weg van Tweakers.net ( Vraag me niet hoelang ik al niet de frontpage gelezen heb ;) ) en nu lijkt het wel alsof er allemaal ondernemers een Tweakblog gestart hebben, volgens mij is er dus een verandering plaats gaande op Tweakblogs en daalt het niveau nog meer.

Of is dit plots veranderd in de commerciele hoek van Tweakers.net?

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 28 maart 2015 12:43

Oh echt? Het lijkt mij leuk om te delen wat ik doe. Ik ben sinds 2004 Tweaker en vind het zelf leuk om te lezen hoe mensen zich ontwikkelen. Of dat nu is een reis door China plannen of de vorderingen op domotica in je huis laten zien. Het is voor mij leuk om iets te lezen en te delen over wat de mens achter de Tweaker bezig houdt. Op de GoT zou dit in mijn ogen niet kunnen. Hoe wel het show je Home Theater opstelling ook een leuk kijkje bij de mensen thuis geeft.

Ik deel graag mijn vorderingen. En je bent echt van harte welkom om te lezen, of niet. Maar ik ben zelf al bezig om te kijken of ik speciaal voor Tweakers een Gameroom inDlu kan maken. Deze zou ik dan, omdat het kan, tegen kostprijs aan kunnen bieden, gewoon omdat ik graag leuke dingen doe.

Bedankt voor het signaal, maar dit is in mijn ogen niet de commerciële hoek, dit geeft voor mij mijn ontwikkeling en dat van mijn bedrijf weer. Hoe vaak gebeurt het dat je net begint en iemand vraagt je om in Denemarken een heel vakantiehuis te bouwen. Dat is toch gaaf! Ondernemen is voor mij echt zo bevrijdend.

Door Tweakers user Ample Energy, zaterdag 28 maart 2015 17:15

Ik ben zelf hobbymatig regelmatig bezig met het ontwerpen van kleine huisjes. Het nadeel is alleen dat je in NL geen 10 m2 bouwgrond mag kopen; je moet meteen tonnen meenemen :(
Het lijkt me geweldig om dit commercieel te kunnen doen, maar helaas ben ik de komende 10/20 jaar nog loonslaaf met slechts de droom van een eigen huisje.

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 28 maart 2015 17:21

Ample Energy schreef op zaterdag 28 maart 2015 @ 17:15:
Ik ben zelf hobbymatig regelmatig bezig met het ontwerpen van kleine huisjes. Het nadeel is alleen dat je in NL geen 10 m2 bouwgrond mag kopen; je moet meteen tonnen meenemen :(
Het lijkt me geweldig om dit commercieel te kunnen doen, maar helaas ben ik de komende 10/20 jaar nog loonslaaf met slechts de droom van een eigen huisje.
Met de huidige woningmarkt, moet het wel te doen zijn. (Ik ben planeconoom, dus weet een beetje hoe dat nu gaat ;)) maar het probleem is dat de politiek, of de ambtenaren niet willen. Daarom kan het helpen om je te verenigen en met een aantal initiatiefnemers bij verschillende gemeentes aan te kloppen. Zeker als je zelf een deel van de bouw doet zijn de kosten nog lager. Als je wilt kan ik je misschien een beetje op weg helpen.

Door Tweakers user Ample Energy, zaterdag 28 maart 2015 20:09

Ja, het is vooral lastig dat de politiek actief probeert je zo arm mogelijk te maken. De VVD vindt bijvoorbeeld dat de huurprijzen niet hoog genoeg zijn. En hier regionaal bouwen ze alleen villa's, want dat ziet er veel mooier uit. In de jaren '90 lag de gemiddelde leeftijd waarop men een huis kon kopen op 27, nu is dat bijna 35. Prijzen blijven maar stijgen en er is helaas geen partij die er iets aan wil doen. Ik vind het hele concept van schuld moeten nemen en 30 jaar afbetalen sowieso heel vreemd, maar dat kan hier eigenlijk nooit meer worden teruggedraaid.

Ik heb zelf de hoop al opgegeven. Ik ben nu gewoon zo veel mogelijk aan het sparen, mijn carrière richt ik op dingen die in het buitenland ook waarde hebben (ik wilde eerst rechten studeren, maar dat is in het buitenland niet veel waard) en ik probeer wat talen te leren. Nederland wil mij niet hebben en zodra ik wat geld heb opgespaard hoef ik Nederland ook niet meer te hebben :P

Zelf bouwen lijkt mij geweldig. Maar bouwgrond is niet te huur en bouwkavels beginnen hier bij 300.000 euro. Het enige dat je kunt doen is je inderdaad verenigen, maar ik ken niet zo veel mensen die ook zouden willen bouwen. De gemeente wil mij niet eens informatie geven; bij het loket weten ze niks en als ik mail duurt het soms weken voordat ik wat summiere informatie krijg. De gemeente wil me dus ook niet hebben.

Dus van de landelijke politiek mag ik pas over 10/20 jaar bouwen en van de regionale politiek mag ik helemaal niet bouwen. Dus als ik wil bouwen in Nederland moet ik een polderstaat of zo gaan beginnen, maar dat kan je in je eentje niet verdedigen :P

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 28 maart 2015 20:19

Probeer te bekijken hoeveel grond je eigenlijk nodig hebt. Je kunt of een goedkoop huis bouwen, of een kleinere kavel proberen te kopen. Of beide. 300.000 euro betekent een kavel van zo 600m2. Dat heb je heus niet nodig. Maar als je nu met 5 of liever 10 mensen (crowdfunden of tweakers oproep???) een plan maakt dan kan je misschien een gemeente verleiden toch met jullie in zee te gaan.

Of probeer een kavel van 300.000 (en 600m2) met 2 personen te kopen voor 2 woningen. als je de helft zou bebouwen als bungalow heb je 150m2 woonoppervlak en nog steeds een tuin van 150m2. Ik zou dat wel willen. Geef je droom nog niet op. Er zijn veel mensen die hetzelfde willen als jij.

Door Tweakers user Ample Energy, zaterdag 28 maart 2015 21:24

Ik heb amper ruimte nodig. Over het algemeen ontwerp ik niet boven de 36 m2 en regelmatig blijf ik bij 12 m2. Boven de 12 m2 gaat de meeste ruimte naar een tuintje en een garage. Veel ruimte heb ik nog niet nodig; daar heb ik pas behoefte aan als ik kinderen zou willen.

Maar er zijn geen bouwkavels van 36 m2 en opdelen mag hier niet. Als je het met z'n tweeën zou doen zal je gerust een goede kans maken. Maar als de gemeente heeft bedacht dat er een villa met grote tuin hoort te staan en jij komt met 15 man vragen of je er 15 hokjes mag plaatsen is het een ander verhaal :P Als ik 150.000 euro zou kunnen besteden aan bouwgrond dan had ik natuurlijk al lang wezen bouwen.

Bovendien wil de gemeente hier dus niet over communiceren. Informatie opvragen over opdelen levert bijna nooit een antwoord op. Vragen of er binnenkort nieuwe bouwkavels vrijkomen levert sowieso geen antworod op. Er is hier een oud huisje in de buurt dat tegen de vlakte moet omdat het te oud en krakkemikkig is en de kinderen van de overleden eigenaar willen er niet wonen. Ik heb aan de gemeente gevraagd dat als ik het huis zou kopen, ik de grond dan in tweeën zou mogen delen en er dus twee huizen op zou kunnen bouwen. Dit was ruim een maand geleden, dus ik denk dat ik daar ook niks meer van ga horen.

Als ik meer kans op een huis wil maken moet ik eigenlijk een vriendin zoeken die ook wil bouwen en een flinke spaarpot heeft. Maar ik wil helemaal geen vriendin; ik vind de vrijheid wel lekker. Maar dan moet je dus in je eentje gaan sparen en dan zal je altijd naar die grens van 35 jaar gaan. En tegen de tijd dat ik 35 ben zal de gemiddelde leeftijd waarop men een huis kan kopen wel weer op 40 jaar liggen.

Heb je misschien tips over hoe ik het beste kan communiceren met de gemeente? Ik heb altijd het idee dat ze me niet te woord willen staan, dus misschien is mijn schrijfstijl wel verkeerd of moet ik niet vragen, maar eisen bijvoorbeeld. Of misschien mag je wel niet praten over "bouwkavels opdelen" en moet ik het gaan hebben over "verrijking van woongelegenheid" of zo :P

[Reactie gewijzigd op zaterdag 28 maart 2015 21:26]


Door Tweakers user Bruin Poeper, zaterdag 28 maart 2015 23:55

Als je jong bent en ruimte zoekt om een toekomst op te bouwen moet je volgens mij weg uit de steden. Het is me daar een gedrang van jewelste, en dat wordt héél prijzig.
Er zijn tal van plattelandsgebieden die zitten te wachten op mensen die er mee aan de slag willen. Waarom niet een moderne nieuwe kolonie ergens op touw zetten? Daar waren 30 jaar geleden kansen op het franse platteland. Maar nu vooral in Spanje. Heleboel hacienda's daar zonder gebruikers. Meld je ergens en vraag of het mag. Ik denk dat ze blij zijn met je komst, en misschien wel geld toe geven.
bv:
http://permaculturenews.o...ow-impact-building-spain/

Door Tweakers user MorgothG, zondag 29 maart 2015 12:59

@Ample Energy Ik denk dat het belangrijk is om je idee goed vorm te geven. Dan te kijken naar bouwkosten inclusief alle bijkomende kosten. Dan bedenk je hoeveel grond je nodig hebt en dan kan je daarna eventueel in overleg met makelaar de waarde van je beoogde woning bepalen. Dan weet je hoeveel je voor de grond over hebt.

Maar ik denk echt dat je je moet verenigen. Er zijn vast meer mensen die een kleine woning willen. Google maar op tiny houses. Nu alleen de traditionele denkers nog meekrijgen. Maar er zijn meer mensen mee bezig. Misschien wel hier. Begin een topic op GoT. Zoek een aantal medestanders en ik kan wel adviseren over hoe met de gemeenten om te gaan. Probeer zoveel uit te werken dat de gemeenten niet om je heen kunnen.

Daarnaast kan je ook in contact treden met een woningcorporatie. Misschien dat jullie mee kunnen gaan in een nieuwbouw plan. De corporaties hebben nog veel gronden in eigendom en moeite met het realiseren van hun plannen. Zij staan over het algemeen vrij open voor vernieuwingen in de woningmarkt.
Maak een goed plan. Zoek medestanders. Treedt in contact met gemeenten en woningcorporaties.

Door Tweakers user Bruin Poeper, zondag 29 maart 2015 13:48

Nog meer gratis wonen in Spanje
http://www.spanjevandaag....at-kan-en-nog-gratis-ook/

Vergelijk dat eens met De Blauwestad. Commercieel totaal geflopt. Ruimte zat in Groningen. Maar elke m2 kost daar nog steeds €125.
http://www.funda.nl/koop/blauwestad/bouwgrond/
En dan is er verder niks. Het is grond gekocht van boeren voor minder dan €5/m2. Zo verdient de overheid de centen. Op wonen ligt in NL 2000% - 10000% belasting. (Inderdaad: tweeduizend tot tienduizend procent).

Er loopt nu een actie: je mag er kamperen in je zelfgebouwde onderkomen.
http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=146726
Is een mooie kans om je TinyHouse te demonstreren.

[Reactie gewijzigd op zondag 29 maart 2015 13:59]


Door Tweakers user Ample Energy, maandag 30 maart 2015 10:53

Bedankt voor het meedenken, mannen! De hoop komt langzaam aan terug :P
Ik ga wat huisjes uitwerken en kijken of ik er achter kan komen wat de bouwkosten gaan worden. Ik vind dat lastig om te doen, omdat ik me daar niet echt mee bezig houd. Ik ontwerp met de gedachte 'zo goedkoop mogelijk en alles zelf doen'. Gelukkig ken ik wel wat mensen die in de bouw werken en werkt er veel familie in de installatietechniek. Ik kan daar dus mee overleggen om te zien of ik dingen mis.

Als ik de kosten goed in kaart kan brengen kan ik waarschijnlijk wel mensen overhalen om ook klein en modulair te willen wonen. Ik ben zelf altijd overtuigd dat dit een revolutie op de startersmarkt kan veroorzaken. En misschien kan ik dan met een proof of concept woningcorporaties overhalen om een mooi starterspark te bouwen.

Dat wonen in Spanje klinkt ook wel mooi. Ik heb helaas niks met Spanje, maar gratis wonen en de mogelijkheid om een vakantiepark op te zetten is ook wel prachtig. Misschien een mogelijkheid voor een GoT-retreat voor IT'ers die toch op afstand werken :P

Dat kamperen is ook een mooie demonstratiemogelijkheid. Ik overweeg wel om een modulair huisje op een losse fundering te gaan bouwen op een weiland van een oom. Wonen mag niet, maar misschien dat ik dan wel alvast het huis kan bouwen om te laten zien dat ik serieus ben. En daarna gewoon met vrachtwagens het land door om het huis te promoten :P

Door Tweakers user Bruin Poeper, maandag 30 maart 2015 17:17

Als je zo'n minihuisje construeert vind ik het eigenlijk wel belangrijk dat het zelfvoorzienend is. Ik zou zeker proberen om er veel zonnepanelen in te verwerken, zodanig dat ze een dubbelfunctie hebben als dak, wand of deur.
Je kan veel panelen kwijt bij een tot de grond lopend dak zoals hier; http://www.knus-huisje.nl/fotos/Large/huisje_groen.JPG
Wellicht willen deze lui (made in Holland!) je graag helpen: http://www.nedap.com/business-units/energy-systems/

Verder moet je iets verzinnen voor water en riool(-zuivering/opslag/hergebruik). Het moet er eigenlijk allemaal in zitten, zodat je geen speciale terreinvoorzieningen nodig hebt.

Bij Nedap kunnen ook water zuiveren: http://www.nedap.com/tech...matters/for-water/naiade/

Wellicht verwerf je met zo'n zelfvoorzienend concept ook sympathie bij rijk/provincie/gemeentes, zodat ze meewerken.

[Reactie gewijzigd op maandag 30 maart 2015 17:37]


Door Tweakers user MorgothG, maandag 30 maart 2015 18:00

Ik zit trouwens ook in het bestuur van de stichting AndersWonen. Wij zetten ons in voor de bouw van drijvende duurzame zelfbouw woningen. En hoewel we nog bezig zijn met de ontwikkeling hebben we juist die support al goed voor elkaar. Draagvlak is heel belangrijk. Vandaar dat je je moet verenigen en steun moet zoeken.

Helemaal zelfvoorzienend. Tsja, een normaal dak en eventueel een schuurtje moet genoeg zijn. En als je zelfvoorzienend wil zijn dan zit je zo aan opslag methoden voor de energie. Dit brengt installatiekosten etc mee. Dan wordt juist het belang van met een groep de voorzieningen delen heel groot. Ik geloof echt wel in een soort duurzaam woonwagenkamp 2.0. Maar vaak zijn buitengebieden waar ruimte is dan weer beschermt.

Misschien moeten we een apart kennisclubje maken. De Tweakers kleine huizen Clan?
Er is kennis genoeg op Tweakers en ik denk graag mee. (Gemeenten, woningcorporaties, gebiedsontwikkeling en vette inDlu's zijn mijn ding)

Maareh, gaat er iemand nog een inDlu kopen? ;)
Ik kan misschien voor iemand die een Tweakers uitvoering wil als computerkamer een leuke prijs maken. 8-)

Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 31 maart 2015 10:29

Zelfvoorzienend zijn is wel een mooi doel, zeker als je maandelijkse inkomen niet heel hoog is. Ik ben zelf accu's aan het sparen. Voor een hoogwerker zijn ze misschien niet goed genoeg meer, maar in combinatie met zonnepanelen of een windmolen zijn ze ideaal om gaten op te vangen. Windmolens mogen niet vaak in Nederland, maar het is altijd de moeite om te proberen. Je kunt ze heel goedkoop zelf maken van wat afval en een autodynamo.

Zonnepanelen zou ik zelf het liefste op platte daken leggen. Of je moet aan beide kanten van het huis panelen leggen, maar dan ben je eigenlijk twee keer zo veel geld kwijt.

Waterzuiveringsinstallaties heb ik nooit echt onderzoek naar gedaan. Heb jij dat zelf? Ik ken wel van die septic tanks die met zonne-energie werken, dat vond ik wel altijd interessant. En regenwater voor de wc e.d.. Als je bijvoorbeeld ruimte hebt voor een garage of carport kan je makkelijk veel water opvangen.

Er is wel een groot topic op GoT over je eigen huis bouwen, maar daar komen volgens mij niet veel kleine huizen voorbij.

En ik zou wel meer willen weten over de inDlu 30, maar ik kan hem vooralsnog niet kwijt :P De render is wel prachtig en erg mooi bedacht. Die schuifpanelen... O+
Van welk materiaal zijn de witte panelen?

Ik heb nooit echt nagedacht over wonen op het water. Ik zie op internet een schets van een woning die niet symmetrisch is. Ik zou bang zijn voor omslaan, zeker met de storm die nu bijvoorbeeld bezig is. De earthships blijven echter wel heel interessant, vind ik dan. Ik heb een keer een aflevering van Grand Designs gezien waarin iemand dat ook deed en sindsdien zou ik wel een mooie dikke muur van autobanden willen.

Overigens heb ik gister overlegd met een vriend van me die ook zelf wil bouwen. We gaan nu samen nog 2 ontwerpen maken, 1 voor een 3-in-1 huis en 1 voor een 4-in-1 huis. Misschien dat we op basis van die ontwerpen nog extra vrienden over de streep kunnen trekken. Al zoeken we alleen gemotiveerde mensen die zelf ook de handen uit de mouwen kunnen steken.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 31 maart 2015 10:47]


Reageren is niet meer mogelijk