If at first you don’t succeed

Door MorgothG op donderdag 21 mei 2015 21:54 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 4.608

mantelzorgunit

Ondernemen is nog steeds erg leuk. Maar gemakkelijk is beginnen niet. De zaken stonden er super goed voor. Nu is dat nog maar ‘gewoon’ goed. Wat is er gebeurd? Een veel belovende klant haakte af. Haar man stond niet achter de aankoop. De eerste klant heeft vertraging met de financiering. En de potentiele koper van de mantelzorgunit is privé even heel druk. Dus hebben we nog steeds nul inDlu’s verkocht.

Een mooie quote van mijn held Randy Pausch (schrijver van het book ‘The Last Lecture; Really achieving your childhood dreams’, en leraar computer science op Canegie Mellon) is: “If things aren’t going your way, you are probably learning a lot.” Ja, we hebben veel geleerd. Het kopen van een inDlu is een grote beslissing. Hierbij speelt de partner dus een grote rol. Het proces van kennisnemen van tot en met het overgaan tot aankoop moeten we goed beheren. We moeten onze inDlu beter in de markt zetten. De website heeft een make over nodig. En de folders moeten anders. Dat hebben we dus gedaan!

We hebben een gekeken naar auto folders. Bij BMW zie je heel duidelijk het gevoel dat opgeroepen wordt door de plaatjes en foto’s in de folder. Je ziet ook duidelijk een andere doelgroep voor de 3 serie en bijvoorbeeld de X6. Daar hebben we over nagedacht en ons product zien wij als een soort Jaguar. Een luxe artikel voor mensen die er bewust voor kiezen. De site van jaguar, de beschrijving van de XF vormt de bron voor de toon en de manier van schrijven in de nieuwe inDlu 10 folder. Waar de oude folder van de inDlu 10 nog eigenlijk over het hele bedrijf ging is die nu specifiek op het product gericht. En ook bedoeld om de lezer mee te nemen van gevoel van herkenning en oplossing tot aan de onderbouwing van de keuze en vervolgens het verleiden tot offerte aanvragen.

Ook hebben we een A5 flyer gemaakt om mensen naar de website te trekken om daar kennis te nemen van ons product en vervolgens ook via de folder een offerte op te vragen.

Maar nu is de website verbeterd. De flyer van de inDlu 10 is klaar. De folder van de inDlu 10 is ook af. En toen kwamen de nieuwe renders binnen! Met de nieuwe renders zijn we ook met de folder voor de inDlu 20 begonnen (en inmiddels afgemaakt!). De render van de mantelzorginDlu is echt heel gaaf zie hierboven. Dat vond de klant die het heel druk heeft trouwens ook, dus die is nog heel erg enthousiast.

Een eigen bedrijf betekent veel dynamiek. Het is echt fantastisch als het goed gaat. En als het tegen zit, dan heb je het doorzettingsvermogen nodig dat je kreeg door veel spelletjes spelen als Flashback uit 1992 en Fade to Black. Of blijven proberen op dat smalle richeltje te springen in de eerste TombRaider. Zolang je je blijft verbeteren en je best blijft doen, dan lukt het vanzelf. En juist als het moeilijker gaat is het overwinningsgevoel als het lukt des te groter.

Volgende: Marketing, Marketing, Marketing, zucht 06-'15 Marketing, Marketing, Marketing, zucht
Volgende: Klein en groot 03-'15 Klein en groot

Reacties


Door Tweakers user MorgothG, donderdag 21 mei 2015 22:01

Naschrift:
Omdat ik weet dat er hier echte echte echte website experts zijn. Er moeten nog wat hele kleine dingetjes uit de site gehaald worden. We doen dit allemaal zelf en dat is voor bouwtechni mannen bloed zweet en tranen (en ook veel leuke tijden en leerzaam). Maar we zijn dus nog wat puntjes op de i aan het zetten. Ondernemen is op een gegeven moment gewoon gaan! De oprichter van LinkedIn, Reid Hoffman verwoorde het mooi: "If you are not embarrassed by the first version of your product, you’ve launched too late."
:)

Door Tweakers user matroosoft, donderdag 21 mei 2015 23:27

Ik vind persoonlijk dat de achtergrond de website minder professioneel doet ogen. Een egaal grijze achtergrond, of misschien met een kleine structuur erin zou denk ik al een stuk professioneler staan. Ook het menu rechtsboven zou ik nog even naar kijken. Al met al vindt het design nog niet echt "één geheel". :)

Wat ik wel goed vind is dat jullie de verschillende producten nu beter en overzichtelijker benadrukken. wat dat betreft een compliment. Veel succes!

Door Tweakers user Xessive, donderdag 21 mei 2015 23:56

Mijn complimenten voor het feit dat je in staat bent om je eigen visie en product te verbeteren.
Die klanten moet je behagen en dat je je product weg durft te zetten alszijnde Jaguar toont lef en initiatief.

Niet dat jaguar slecht is maar het is een specifiekere doelgroep dan bijvoorbeeld een toyota aygo (de aygo/aigo is toch van toyota? Rij zelf al jaren Renault).

Het idee en ontwerp spraken mij in ieder geval al aan voor de laatste marketing change.

Ik hoop van harte dat de potentiële klanten toehappen!!

Door Tweakers user efan, vrijdag 22 mei 2015 01:06

thumbsup voor het doorzettingsvermogen :)
Wat betreft de website: de achtergrond zou ik inderdaad weghalen, gewoon een mooie kleur voor nemen, zodat de producten er meer "uitspringen".
Zelf zou ik meer voor een opzet gaan als op de site van Apple, oftewel zodra je een product kiest, een mooie rustige achtergrond (of geen :) ) en dan in verschillende stappen de specificaties, mogelijkheden prijzen etc benoemen, elk opgedeeld door een mooie bijpassende afbeelding
Toevallig hoorde ik laatst nog iemand bij RTL Late Night die aan het kijken was voor een mantelzorg unit :) de markt is er dus zeker wel :) Success!

Door Tweakers user wilmardo, vrijdag 22 mei 2015 01:52

Tof om zo te lezen hoe enthousiast je bent over je product!
Toen ik de website voor het eerste opende sprong de achtergrond wel direct van het scherm. Omdat ik even wat tijd overhad heb ik even mijn photoshopskills (ahum) losgelaten op je site en hoe ik het zou verbeteren :)
Hier zichtbaar
De achtergrond heb ik wat ' vibrance' afgehaald en wat lichter gemaakt zodat het allemaal wat rustiger oogt.
Wat mij daarnaast stoorde was dat de marges tussen de blokken niet overal gelijk waren en de foto's niet netjes naast de blokken staan, ook op de homepagina is dit het geval.
Ook heb ik het menu en de footer wat meer bij de site getrokken door er een zo'n zelfde tekstblok omheen te zetten en de sociale media onder het menu gezet ipv in de header.
Ik zou ook de blog eenzelfde achtergrond geven als de tekstblokken en niet ineens switchen naar grijs.
Een witte achtergrond wat al wordt voorgesteld zou ik niet doen denk ik, want dat wordt het wel heel kil en kaal.

Just my 2cents, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Is er bewust gekozen voor een custom oplossing en niet Wordpress met bijvoorbeeld een proffesioneel ogend thema (Enfold bvb)?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 mei 2015 01:53]


Door Tweakers user fotografie999, vrijdag 22 mei 2015 07:24

Voor je website ga ik toch WordPress met een responsive theme aanraden. Dit kan echt veel beter...
Verder top dat je doorzet en blijft posten! Ik neem aan dat je buiten dit project nog wel een andere bron van inkomsten hebt?

Door Tweakers user yousql, vrijdag 22 mei 2015 08:02

Ik verwacht toch een beetje een mooie moderne website met veel wit gebruik, bij zo'n mooi modern product.

- Geen mooi logo.
- Drop shadow in de header tekst is lelijk en achterhaald.
- Social media knoppen zijn lelijk, er zijn veel mooiere te vinden.
- Menu kan mooier.
- Transparant vlak over een achtergrond is naar mijn idee ook achterhaald.
- Favicon is ook niet echt mooi.
- contact formulier is niet mooi uitgelijnd en de ronde hoeken zijn niet echt mooi. En het tekstvlak is veeeel te klein en niet groter te maken. Ik ga er niet van uit dat je klanten hele korte berichten willen sturen.
- Op http://www.indlu.nl/overzicht.html zijn de foto's niet mooi met de tekstvlakken uitgelijnd.
- Gebruik geen social media plugin waarbij je kan zien hoe vaak iets gedeeld is, als je niet verwacht dat het duizenden keren gedeeld wordt.

Mijn conclusie: nog veel werk aan de winkel.

Door Tweakers user MorgothG, vrijdag 22 mei 2015 08:10

Dank voor de feedback zover. We hebben geprobeerd om de nogal onrustige achtergronden te vervangen. Ook de nieuwe product groepen en folders verbeterd. Zoals ik in het begin aangaf wij zijn bouwmensen. Maar we gaan met de feedback aan de slag. De focus lag deze ronde vooral op de producten en het verleidingsproces. Een goede website is daar zeker onderdeel van. We blijven verbeteren!

Door Tweakers user NLKornolio, vrijdag 22 mei 2015 08:11

Mooi idee wat is de doelgroep eigenlijk ? Zie dat je over twee prive personen als klanten praat.
Weet niet hoe die dingen technisch in elkaar zitten en niet om het te beledigen maar het lijkt me dat jullie deze dingen als perfecte jaguar tijdelijke bewoning kunnen verkopen/verhuren.
Misschien kan je er nog een kant en klare versie bij zetten die je als tijdelijke bewoning neer kan zetten ?
Doelgroep zouden dan de executive's van een bouwproject zijn of een soort tijdelijke bewoning voor het wat hogere segment aangezien het vele male prettig oogt dan de standaard bouwketen. Zo te zien is het prsijverschil wel wat groter zie ik na wat Google maar het vergroot je afzet markt en je krijgt gelijk een gratis marketing aangezien ze je gebouwen dan wat vaker gaan zien staan

Daarnaast zou ik ook proberen mijn tijd te besparen met een website. Door een professioneel ogende wordpress template te kopen. Zal niet meer als 50,- hoeven te kosten.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 mei 2015 08:20]


Door Tweakers user MorgothG, vrijdag 22 mei 2015 08:19

Die tijdelijke bewoning is niet eens zo'n gek idee! De huidige doelgroep voor inDlu zijn mensen met voldoende geld maar een ruimte probleem. Wij bieden de mogelijkheid om een extra kamer te maken zonder te hoeven verhuizen. Daarnaast maken wij mooie mantelzorgunits. Vaak zie je chalet bouwers en portocabin leveranciers die erin zijn gesprongen. Wij geven een bewuste luxere keuze.

En nogmaals dank voor de feedback

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 22 mei 2015 08:22

Complimenten voor het bijschaven van je visie en de plannen. En tof dat je er ook nog over kunt/wilt/druft te schrijven.

Een paar verbeterpunten:
- huidige achtergrond werkt niet voor je site. Gooi er minimaal een layer overheen waardoor ie veel lichter of donkerder wordt. Door de donkere renders en de heldere achtergrond is mijn focus op die renders namelijk helemaal weg.
- "Onze Indlu's".... wat is je focus: je bedrijf of je producten. Gelet op je verwoording dat de klant goed wil nadenken over het product moet je de website dan ook zo insteken. Het woord "onze" richt zich op je bedrijf. Ik zou dit aanpassen naar "Alle Indlu's"
- "Homepagina"... Kort het af tot Home. Dan komen je andere (meer belangrijkere) menuitems beter in beeld.
- Algemene Site Map... Heb je dan ook een specifieke sitemap? Tevens is het gebruikelijker om sitemap als 1 woordt te schrijven. Dus gewoon "Sitemap". (En doe op die pagina iets met een achtergrondje, totaal niet leesbaar.
- De contact & bedrijfsinfo zou ik anders opzetten. Nu heb je bij contact jullie namen staan. Kan, maar zoals je de zin geformuleerd hebt zou dan bij "bedrijfsinfo" beter passen. Ik zou juist enkel de contactgegevens bij Contact zetten. De echte bedrijfsinfo (zoals namen, kvk nummer, btw nummers) bij bedrijfsinfo. Wat nu onder bedrijfsinfo staat zou op een nieuwe pagina genaamd "missie & visie" zetten.
- Het contactformulier moet op de schop. Ik zou er een radio-button aan toe voegen voor het onderwerp met een aantal keuzes (bv prijsinfo, algemeen contact, brochure, ander nl...). En ik zou een tekstvak voor telefoonnummer (niet verplicht) toevoegen. En een optie (radio button) waarmee de klant kan aangeven of ie lever gemailt of gebeld wil worden.
- De social buttons missen een "Title"attribuut. Ik zou daar iets van "Bezoek Idlu op Facebook" oid aan toevoegen. Oogt meer "af".
- Het "Blog" wordt deels "misbruikt" voor 'veel gestelde vragen'. Juist die veel gestelde vragen zou je beter kunnen opnemen in een specifieke pagina. Dan kan je je blog houden voor echt nieuws. (ps, je meest recente blogpost staat er dubbel op)

Succes!

Door Tweakers user MorgothG, vrijdag 22 mei 2015 08:27

Ik ben echt zo aangenaam verrast door jullie feedback! Ik schrijf ook alleen maar een stukje om mijn ontwikkelproces te delen. En jullie geven allemaal echt diepgaande en onderbouwde feedback. Dat is echt ongelofelijk cool en het geeft echt een feel van support. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 mei 2015 08:36]


Door Tweakers user onok, vrijdag 22 mei 2015 10:26

Ik vind de website best goed, maar de luxe uitstraling die je probeert over te brengen (jaguar gevoel) komt er niet bepaald uit.

Zorg dat je site responsive is.
Gebruik hi-res images van de inDu's. Grote plaatjes mogen weer, zeker voor zo'n product als dit. Ik vind persoonlijk die inDu's er supervet uit zien, maak hier gebruik van.
Mensen die geinteresseerd zijn in jouw product hebben geen langzaam internet, dus laat je niet afschrikken door een plaatje van 1 of 2MB.
Gebruik de ruimte van hi-res schermen.
Zorg voor een hip logo (en idd die drop shadow staat niet echt mooi).

Succes :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 mei 2015 10:29]


Door Tweakers user Silent7, vrijdag 22 mei 2015 11:15

uiterlijk, dat is smaak. Als ik een product wil dan ligt mijn interesse bij de tekst, plaatjes van het product, specs en bedrijfsinformate.

en wat tekst betreft, ik zou eerder struikelen bij het Indlu 18 in de tekst bij de Indlu 20 dan de achtergrond/template. En het mooie is, dat kan je zo aanpassen zonder dure ontwikelkosten of de aanschaf van een template,


Wat me niet helemaal duidelijk is, hebben jullie nu een demomodel staan? Want het is nogal een aankoop, dan is het kunnen zien, voelen van de materialen en afwerking wel een dingetje.

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 22 mei 2015 17:43

prachtig concept, smaak verschilt, maar eenzelfde prijs koop ik liever compleete woning + grond + bijgebouwtjes in het buitenland :X maar goed, dat is dan ook andere insteek/doel.
tof project, keep it up!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 mei 2015 17:44]


Door Tweakers user MorgothG, vrijdag 22 mei 2015 18:31

Er zijn vast landen waar je voor zo'n bedrag als een koning kan leven. Maar dat is nooit een reële vergelijking. In Nederland kost een gewone aanbouw van 10m2 circa 25.000 euro. ( 2 muren, vloer, dak raampartij met de bekende openslaande deuren. Wij leveren een vrijstaande design unit, full options om het maar zo te zeggen (kijk maar bij de specificaties in de folder). Met een luxe gevelafwerking. Complete inrichting. Zelfs het aansluitende terras zit erin. En onze schuifpui is 3,0 meter hoog. De prijs die wij hanteren past bij het product dat wij leveren. Sterker nog in het segment zijn we erg scherp!

Door Tweakers user Haas_nl, vrijdag 22 mei 2015 19:53

Leuk om te lezen!! Het product zelf is veeeelste duur voor mij, maar als ik rijk was dan had ik het zeker wel willen hebben, lekker rustig achter in mijn gigantische tuin thuis werken. Of mijn bedrijf runnen. Ik snap het helemaal, en ik hoop het ooit te kunnen betalen :)


Paar dingen die mij opvallen op de site is: Je hebt je product niet centraal in beeld gebracht, en ik zal van die pintrest en facebook gewoon tekst links maken zoals die ook onder op je site staan. Die logo's zijn namelijk heel lelijk op een strakke website.
/edit merkte dat ik niet op de homepage was gekomen, dus product staat wel degelijk centraal!!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 mei 2015 19:56]


Door Tweakers user Zuluman, vrijdag 22 mei 2015 21:19

Ik wil iedereen danken voor de geweldige feed-back. Veel zaken had ik al gezien en stonden op mijn lijstje. Maar en aantal ook niet. Ik heb inmiddels een groot aantal zaken verwerkt.

Sommige zaken zijn wat lastiger omdat het programma wat ik gebruik zijn beperkingen heeft. ik gebruik website X5 evolution 11. Die had ik ooit aangeschaft. Het programma heeft zijn beperkingen. zo kan je de transparantie van het tekstvlak bij de menu's niet aanpassen. en kan ik de titel van de sitemap niet aanpassen.Of de plek van de social media buttons onder menu had ik ook al geprobeerd. Het zal wel kunnen door de html code aan te passen maar dat gaat voor nu te ver voor mij.

Wat ik wel zou weten is hoe je een site refresh forceert bij een bezoeker. ik moet elke keer na een update F5 doen om de wijzigingen te zien.

Ik doe zo veel mogelijk ik kan. maar een aantal zaken wil ik juist zo hebben. Het ziet er in ieder geval een stuk beter uit als de eerste versie van de site. We hebben geëxperimenteerd met de achtergrond(en) wit is te klinisch en dan moet de kop donker. Dat wou ik juist niet want de kop Indlu moet licht en ruimtelijk uitstralen. zwart of grijs werkt dat tegen. Ik had een donkere achtergrond geprobeerd maar Kris kwam meteen met de associatie van een uitvaart onderneming.

Maar het is zoals sommigen zeiden: het gaat om de inhoud. Ik besteed op het moment liever tijd aan het uitwerken/verbeteren van het product. We zijn net begonnen en leren gaande weg. We werken allebei full-time en zijn vaders.

Ik heb veel kennissen, vrienden en familieleden die zelfstandig ondernemer zijn. De meeste van heb waren jong begonnen zonder kids, hypotheek en hadden soms hulp van familie. Ik en Kris zijn op elkaar aangewezen zonder enige financiële hulpmiddelen of kennis van bewezen ondernemers. Ik ben dan ook erg dankbaar voor al jullie feed-back. we kunnen het goed gebruiken.

ik ga me nu richten op het verkrijgen van financiële middelen om een demo te bouwen.

en nogmaals bedankt mede tweakers

hartelijke groet,

Ingo

Door Tweakers user Silent7, zaterdag 23 mei 2015 12:18

je zou natuurlijk ook ipv een hele demo wat draagbare onderdelen kunnen laten maken.
Ik denk dan aan een hoekstuk (driekhoekje muur, driehoekje vloer en driehoekje muur), waardoor potentiele klanten de stevigheid van de constructie zelf kunnen voelen en zien hoe het in elkaar zt.
En nog zo'n stuk maar dan met het dak.
Een paneel van 30 x 30cm van het raamateriaal en wat platen in dezelfde grootte van verschilende binnen en buiten bekledingsmaterialen.
Maak er renders bij in die materialen en je hebt aan een strakke ... nee wacht, nu ik dit schrijf een nog beter idee.

Laat twee op elkaar passende bakken maken die je als een koffer(tje) kan gebruiken.
1 met de dakconstructie en 1 met de vloerconstructie.
In die koffer de demo platen (wanden terras en glas) en je hebt een prachtge draagbare demonstratie mogelijkheid.

Als klant wil je iets als dit voelen, een pc render is moo maar het gaat om teveel geld om ongezien te kopen.

Door Tweakers user Silent7, zaterdag 23 mei 2015 12:28

Jaren terug was ik eens bij fablab in Amsterdam, die hadden op woensdagen een open huis waar mensen die interesse hadden met hun computermodellen konden langskomen en eigen materiaal.
Op voorwaarde dat de ontwerpen open source beschikbaar werden gemaakt mochten die het dan maken op hun hele gave machines (denk laser graveerder en CAD gestuurde frees.)
Je kan je kofferonderdelen dus in sketchup maken (dat werkt erg precies) als je de onderdelen kaar hebt de demo pro versie activeren en de ontwerpen omzetten naar CAD bestanden. Dat je het kofferontwerp openbaar maakt is niet erg, je indlu is geen koffer ;-)
Als fablab nog zo werkt of als je een deal kan maken hoef je enkel voldoende materiaal te kopen. Dan heb je voor een schijntje iets tastbaars. En sowieso veel minder dan een hele indlu waarbij je klanten op een locatie moet zien te krijgen en verwacht dat iemand die een grote wil snapt dat het model dat je hebt staan maar een kleine is.

Als ik er verder over denk heb je als je kiest voor een vierkante koffer en er gelijk twee maakt (voor jou en je compaan) 4 grote platen en 8 zijplaten nodig. Zelfs al lukt het niet bij fablab, dat moet toch doenbaar zijn bij een metaalbewerker.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 23 mei 2015 12:29]


Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 23 mei 2015 16:48

Ik denk dat iets tastbaars inderdaad belangrijk is. Na de eerste wordt alles makkelijker. We hebben dan foto materiaal. En bij de eerste mag nummer twee vast even komen kijken. Als je later opschaalt dan zou een showmodel voor op de beurs voor bouwen etc heel gaaf zijn. Ook als we een bedrijfspand hebben dan zorg je voor een wand bedekt met de variaties gevelbekleding. Starten zonder startkapitaal betekent dat we langzamer groeien dan mogelijk. Maar dit heeft ook wel zijn charmes :)

Door 34miles, zaterdag 23 mei 2015 20:07

Mijn excuses maar de website dat is het helaas niet helemaal.
Kleine verbetering is een veel rustigere achtergrond dan oogt het al iets strakker.

Wat misschien een erg drastische maatregel is een nieuwe website maken.
Maar dan met behulp van bootstrap, en een goed en strak template voor weinig kopen!
Zo is er vrij snel en voor weinig (20$ dollar gemiddeld) een moderne website te maken.
Waar ook optimalisatie in zit voor mobiele apparaten want die zijn bij elkaar ongekend populair!

Mijn complimenten voor de inDlu’s want die zien er wel erg netjes uit! & Succes met de verkoop.

Door Tweakers user Phantomic, zaterdag 23 mei 2015 20:39

Als ik op de homepagina kijk zie ik een dak met mos, zeker vermelden bij de specificaties van de inDlu's!

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 23 mei 2015 20:45

Dank voor de tip. In de folder staat het wel. Het is ook een belangrijke feature. Door het mos blijft de ruimte extra cool in de zomer en ook in de winter scheelt het.

Ik kijk straks nog even naar de specificaties op de site.

Door Tweakers user TheSec, zaterdag 30 mei 2015 00:20

Ik weet niet of het aan de hoeveelheid traffic lift of aan de server waar je site staat.

Maar geloof me ik heb bij de eerste load meer als 10seconde moeten wachten. Ik ging er zelfs aan twijfelen of je site nog wel up was.. Zorg dat boven alles je site snel is, want als mensen ergens bij weg lopen zijn het wel langzame site's.

Om maar meteen even aan te geven ik heb 200/40 liggen. Dus mijn lijn was het niet.
Succes ;)

Door Tweakers user Zuluman, maandag 1 juni 2015 12:27

Zowel mobiel, op mijn werk of thuis laadt ie gewoon snel.

Reageren is niet meer mogelijk