Doorzetten - De aanhouder wint

Door MorgothG op zaterdag 16 januari 2016 17:52 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 5.029

inDlu 20

Het is ruim een half jaar geleden dat we te horen kregen van onze marketing adviseur dat als we echt succesvol willen zijn, dat het roer om moest. Helaas hebben zowel mijn zakenpartner als ik zelf op ons reguliere werk een enorm druk half jaar achter de rug. Dat je op bent, leeg en bijna niet toekomt aan het najagen van je dromen. Met kleine stapjes, horten en stoten en met een budget van 0 euro en nu ook weinig tijd. Tsja.

Maar nu zijn we er!
We hebben een andere weg gekozen. Niet het product maar de klant staat centraal. Dat is logisch, maar als je begint met het ontwikkelen van je product wil het aan de man brengen van je product een beetje ondergeschikt raken. Dat verkopen gaat toch vanzelf? Nou, nee. We hebben nu een website die erop gericht is de klant direct te helpen aan een oplossing. We hebben de folders aangepast en partners gezocht in de markt. Dit duurde even, maar is wel erg belangrijk.

Mantelzorg
Om de klant beter te vinden en te bedienen werken we samen met een ouderenarts. Hij kent de behoefte van de klant en heeft een goed netwerk. We zetten ons nu eerst in voor de klant, de verkopen komen dan later wel. Zo hebben we gereageerd op diverse woonvisies van gemeentes om Mantelzorg beter in het beleid te krijgen. Mantelzorg is een goede manier om ouderen te helpen uit een sociaal isolement. En daarnaast is de verzorging van de mantelzorger vaak beter nu de diensten steeds meer uitgekleed worden door de immer bezuinigende overheid.

Informatie delen
Onze weg in productontwikkeling van de inDlu Mantelzorg heeft ons, niet bescheiden, expert gemaakt in de Mantelzorgunits. Deze expertise gaan we delen! We gaan informatiebijeenkomsten organiseren voor ouderen om ze te informeren over de voordelen van mantelzorg. We geven voorlichting over de regelgeving en mogelijkheden. Natuurlijk komt ons product dan ook aan het licht. Maar ook de verschillende alternatieven in de markt. Ons product is namelijk niet voor iedereen geschikt, maar door een breed informatief plaatje te schetsen hebben alle ouderen voordeel. En als we hier en daar een klant bedienen, dan is dat altijd meer dan dat we alleen adverteren.

Website
Onze website is helemaal vernieuwd. Beter geschikt voor mobiele weergave en natuurlijk ingedeeld. Niet ons product en de diverse modellen, maar de klantvraag staat centraal. Met ons nieuwe visitekaartje kunnen we de wereld in trekken en gaan we vol goede moet het klantcontact zoeken. Er kwam een paar dagen geleden, zelfs zonder nieuwe website, een geïnteresseerde in de mailbox. Wie weet waar dit toe leidt. Ons doel is het verkopen van onze eerste inDlu binnen 3 maanden. En daar gaan we hard voor werken. En mijn aanbod, om tegen kostprijs een mooie speciale Tweakers inDlu te leveren staat nog steeds.

Volgende: Hulp nodig: Verdien 1000 euro!!! 02-'16 Hulp nodig: Verdien 1000 euro!!!
Volgende: Marketing, Marketing, Marketing, zucht 06-'15 Marketing, Marketing, Marketing, zucht

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, zaterdag 16 januari 2016 19:07

Ik zat mij pasgeleden al af te vragen hoe het nou liep - leuk om een update te krijgen!
Ook al heb ik verder weinig inhoudelijk te zeggen: ben zeker wel benieuwd hoe dit gaat lopen, of je er een full-time baan van weet te maken en een succesvol bedrijf.

Ofwel, veel succes en ik zit te wachten op de volgende update! :)

Door Tweakers user Ample Energy, zaterdag 16 januari 2016 21:05

Ik blijf dit leuke posts vinden!

Er zijn trouwens geen InDlu's met standaard een badkamer?

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 16 januari 2016 21:18

Ample Energy schreef op zaterdag 16 januari 2016 @ 21:05:
Ik blijf dit leuke posts vinden!

Er zijn trouwens geen InDlu's met standaard een badkamer?
Dankje!

En de badkamer is een lastig ding om standaard te leveren. Volgens bestemmingsplannen moet een gebouw in de tuin (vergunningsvrij) 'ondergeschikt' zijn aan de woonfunctie. Als je een badkamer maakt bestaat de kans op gebruik als en woonfunctie. Een soort extra slaapkamer waardoor het ondergeschikte karakter vervalt. Of het kan verhuurd worden waar gemeenten ook niet blij van worden. Dan handel je in strijd met het bestemmingsplan, ook al mag het gebouw zelf vergunningsvrij gebouwd worden. Nou ja, daarom dus geen standaard inDlu met badkamer. Hoewel bij een gym of sauna hot tub welness inDlu een badkamer prima kan. En ook mag!

Door Tweakers user henkbas, zaterdag 16 januari 2016 21:52

netjes!! leuk om te lezen dat jullie nog steeds vol stoom vooruit gaan...

Door Tweakers user T_E_O, zaterdag 16 januari 2016 22:38

Bij de inDlu 20 staan verkeerde maten genoemd.

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 16 januari 2016 22:49

T_E_O schreef op zaterdag 16 januari 2016 @ 22:38:
Bij de inDlu 20 staan verkeerde maten genoemd.
OOPS!! Gaan we fixen!!! Thanks!

Door Tweakers user bazzzzzz, zondag 17 januari 2016 12:28

Mantelzorg is een goede manier om ouderen te helpen uit een sociaal isolement. En daarnaast is de verzorging van de mantelzorger vaak beter nu de diensten steeds meer uitgekleed worden door de immer bezuinigende overheid.
De verzorging van de mantelzorger is beter? Over het algemeen wordt het woord mantelzorger gebruikt om de gene aan te duiden die sociale zorg levert ipv krijgt ;)

Verder mis je in mijn ogen nog 1 markt. De tiny houses! Heeft de laatste maand veel aandacht gekregen in de media dus wie weet kan je iets op de aandacht meeliften :)

Door Tweakers user MorgothG, zondag 17 januari 2016 13:11

'van' veranderd in 'door'. Thanks!

En we hebben ons lang gefocust op kantoor en mantelzorg. En de tinyhouse houses was altijd een natuurlijk doen we dat. We willen zelfs meedoen aan de Tinyhouse BouwEXPO. Recreatie is een nice markt (denk ik) vergeleken kantoor. mantelzorg. en Tiny House's. Dank voor de feedback. Soms zit je zo diep in je product dat je de obvious over het hoofd ziet. We gaan het snel ombouwen om Tinyhouses House's tot de derde hoofd categorie te maken. Dank voor de feedback!

Door Tweakers user denyos, zondag 17 januari 2016 14:15

Leuk om te lezen! Ik moest bij jouw verhaal gelijk denken aan een TED talk die ik vorige week had gezien: http://www.ted.com/talks/...at_leaders_inspire_action
In deze presentatie wordt ingegaan op verschil van benadering van je product en hoe je dat in de markt kan zetten.
Het is mooi om te zien dat je met deze nieuwe benadering precies de stap maakt die in die presentatie wordt toegelicht: focus op het waarom.
Waarom wil je deze producten maken/doen wat je doet, in plaats van de focus op het product zelf. Bovenal wil je mantelzorgers helpen en vanuit die visie heb je een mooi product ontwikkeld.

Door Tweakers user Jogai, maandag 18 januari 2016 11:08

Ben de laatste tijd in (dag)bladen wel wat tiny houses tegengekomen. Weet niet of jullie daar tussen zaten, maar het is een fijne trend voor jullie. Zorg dat je bij zulke artikelen betrokken wordt!

De site vind ik nogal groen, niet heel modern... (maar aan dit commentaar zul je niet veel hebben denk ik, sorry)

Door Tweakers user Estylicious, maandag 18 januari 2016 12:54

Leuk om een update te lezen! Ik vroeg me onlangs nog af hoe het ging, maar kon toen me niet meer herinneren hoe je project heet. Gelukkig kwam ik bij toeval deze blog tegen, nu maar bookmarked.

Door Tweakers user Point.Flare, maandag 18 januari 2016 13:22

Ik ga stiekem heel even mierenneuken. Wie heeft de teksten voor de website geschreven? Er staan nog wat onvolkomenheden in. Even drie dingetjes die mij direct opvielen op de "overzichtspagina".

1. Onder andere de dubbeling in tekst tussen de inDlu 30 en de inDlu 40 is erg vervelend. Het komt lui over als je een tekst opnieuw gebruikt. Herschrijf dit alsjeblieft.
Met 30m2 krijgt u ruimte. 30m2 is de afmeting van een normale woonkamer. Denk aan alle mogelijkheden die 30m2 u biedt. De inDlu 30 is ook de basis voor onze inDlu Mantelzorg.
Met 40m2 krijgt u ruimte. 40m2 is de afmeting van een grote woonkamer. Denk aan alle mogelijkheden die 40m2 u biedt. De inDlu 40 is ook de basis voor onze inDlu Mantelzorg met badkamer, slaapkamer en woonkamer.
2. Wat ook stoort is het gebruik van "mogelijkheden". Ik snap dat je wil benadrukken. Alleen "er zijn mogelijkheden" is zo vaag. Plus, je gebruikt het drie keer in dezelfde strekking in één pagina. Noem dan liever enkele mogelijkheden.

3. De inDlu Specials staan in een ander lettertype in Chrome. Daarnaast is het geen correct Nederlands.
Op zoek naar een unieke recreatiewoning? inDlu heeft voor een aantal bijzondere woningen ontworpen. Neem preview van de komende woningen.
EDIT: Quoteje gefixed. Ik zie nu pas dat je kan editten. Sorry voor de dubbelpost :o

[Reactie gewijzigd op maandag 18 januari 2016 14:02]


Door Tweakers user Point.Flare, maandag 18 januari 2016 13:46

Jogai schreef op maandag 18 januari 2016 @ 11:08:

De site vind ik nogal groen, niet heel modern... (maar aan dit commentaar zul je niet veel hebben denk ik, sorry)
Die mening deel ik. Groen is niet verkeerd, maar nu zou het een website van de Heineken kunnen zijn. Zeker door het gebruik van de druppels op de achtergrond.

Even heel basaal. Het gekozen lettertype van het logo is bijvoorbeeld al fout. Een moderne, technische oplossing zou in de basis al een schreefloos lettertype moeten hebben. Uiteraard is een website niet zaligmakend en moet je het van je overredingskracht en netwerk hebben. Alleen dit is wel onderdeel van de indruk die je achterlaat bij potentiële klanten. Ik zou je van harte aan willen raden om, zodra het budget er is, eens goed te gaan zitten met een reclamebureau. Al is het maar voor een brainstormsessie. Ik denk dat je hier veel baat bij kan hebben.

Ik las dat je advies hebt gehad van een marketing adviseur. Het verhaal wat je daarna brengt getuigt van passie, overtuiging en de wens om het over te brengen. Ik zie het jammergenoeg niet voldoende terug in de website.

Op een andere noot. Waarom ga je informatie avonden organiseren voor de ouderen die mantelzorg nodig hebben? Het zijn de familie en geliefden die de mantelzorg moeten gaan verlenen. Ik weet niet of je nu het ongelukkig formuleert, of dat je insteekt verkeerd is. Zij steken er de tijd, liefde en moeite in. Hen moet je overtuigen van de voordelen van mantelzorg! Een hulpbehoevende zou nooit zijn familie over moeten halen om zorg te gaan verlenen, omdat ze op een informatieavond hebben gehoord dat het voordelen heeft. Mij bekruipt het gevoel dat de marketing adviseur tegen je heeft gezegd dat jij je moet gaan profileren als een (keten)expert. Zodat je het netwerk opbouwt, waarmee je bedrijf zal volgen. Ik ervaar geen intrinsieke motivatie.

Overigens is mijn commentaar absoluut niet bedoeld om af te vlammen. Ik geloof echter wel dat je marketingverhaal links en rechts nog wel rammelt. Dit kan deels samenhangen met het budget. Maar misschien hangt het ook wel samen dat je marketing wordt gedaan door mensen die er geen ervaring mee, of oog voor hebben. Ik had de eerdere blogs ook gelezen, en vind het idee an sich niet verkeerd. Ik lees ook een stukje passie en dromen. Ik zou het jammer vinden als het idee niet voldoende tractie zou krijgen.

Door Tweakers user MorgothG, maandag 18 januari 2016 21:12

Beste Point.Flare, bedankt voor de uitgebreide feedback. Ik heb de teksten toegestuurd voor bij de modellen. Dus die worden aangepast. Wat de groene kleur betreft, ja daar zit wat in. Evenals het logo. Maar het is wel ons logo. En voor nu is het goed genoeg. Van waar we vandaan komen is de site een behoorlijke stap verbeterd. Nu schaven we nog een beetje (mede dankzij de feedback hier!) en proberen we nu echt te starten met verkopen. Het groen past op zich goed bij ons duurzame karakter en is in mijn ogen fris.

Voor wat de mantelzorg informatiebijeenkomsten, ja en nee. Vergeet niet dat ouderen niet zielig zijn en dat ons product juist een bewuste keuze is om te wonen. Niet een noodoplossing om arme oma in het laatste jaar te helpen. Ouderen weten heel goed wat ze willen. Maar ik zie natuurlijk ook dat de familie ook mee moet. Een klant die uiteindelijk heeft laten lopen was juist het kind waarbij de ouders en de partner niet echt zaten te springen om mantelzorg. Juist daarom is breed draagvlak creëren voor Mantelzorg erg belangrijk.

En een marketeer, nee dat ben ik niet. Maar ik probeer te groeien. En zolang je groeit gaat het de goede kant op. SpaceX heeft inmiddels ook al 3 bijna waterlandingen fails op zijn naam. Het is zoeken en doorgaan. En het gaat ons lukken.

Ik las ooit dat als je je niet schaamt voor je eerste product of uiting dat je dan te lang bent blijven nadenken. Met een gezonde onderneming is het makkelijk kennis inhuren die je niet hebt en dan worden we vanzelf professioneel op alle vlakken.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de feedback het motiveert enorm om de positieve dingen te lezen. En met de kritische noten proberen we ook echt wat te doen. Hopelijk wordt de volgende post eentje met heel goed nieuws!

Door Tweakers user Point.Flare, woensdag 20 januari 2016 21:33

MorgothG schreef op maandag 18 januari 2016 @ 21:12:
Beste Point.Flare, bedankt voor de uitgebreide feedback. Ik heb de teksten toegestuurd voor bij de modellen. Dus die worden aangepast. Wat de groene kleur betreft, ja daar zit wat in. Evenals het logo. Maar het is wel ons logo. En voor nu is het goed genoeg. Van waar we vandaan komen is de site een behoorlijke stap verbeterd. Nu schaven we nog een beetje (mede dankzij de feedback hier!) en proberen we nu echt te starten met verkopen. Het groen past op zich goed bij ons duurzame karakter en is in mijn ogen fris.
Ontwerpkeuzes zijn ontwerpkeuzes. Ik zeg niet dat het per definitie slecht is. Enkel dat je logo en huiskleur nu niet aansluit bij wat jij als technologische oplossing kiest. Dat is ook zeker niet de heilige graal. Zo zou je met een warme en persoonlijke site meer de consument aanspreken en met een zakelijkere site meer de B2B klant. Het is een afweging. Zeker als er nog geen budget is voor twee sites.
Voor wat de mantelzorg informatiebijeenkomsten, ja en nee. Vergeet niet dat ouderen niet zielig zijn en dat ons product juist een bewuste keuze is om te wonen. Niet een noodoplossing om arme oma in het laatste jaar te helpen. Ouderen weten heel goed wat ze willen. Maar ik zie natuurlijk ook dat de familie ook mee moet. Een klant die uiteindelijk heeft laten lopen was juist het kind waarbij de ouders en de partner niet echt zaten te springen om mantelzorg. Juist daarom is breed draagvlak creëren voor Mantelzorg erg belangrijk.
Ik ben geen expert op het gebied van mantelzorg. Ik geef echter aan wat mijn twijfelpunt is, als ik jouw claim lees. Ik denk dat je het inderdaad breder aan moet pakken. Breder dan de ouderen, breder dan de kinderen. Misschien wel breder dan de consument. Misschien moet je wel contact gaan zoeken met een zogenaamde ouderenmakelaar. Iemand die ouderen adviseert in de transitie van zelfstandig wonen, naar een andere woonoplossing. Dat zijn mensen die invloed hebben... Misschien kan je daarmee de krachten bundelen in de voorlichting van ouderen.
En een marketeer, nee dat ben ik niet. Maar ik probeer te groeien. En zolang je groeit gaat het de goede kant op. SpaceX heeft inmiddels ook al 3 bijna waterlandingen fails op zijn naam. Het is zoeken en doorgaan. En het gaat ons lukken.

Ik las ooit dat als je je niet schaamt voor je eerste product of uiting dat je dan te lang bent blijven nadenken. Met een gezonde onderneming is het makkelijk kennis inhuren die je niet hebt en dan worden we vanzelf professioneel op alle vlakken.
Het is ook zeker niet de instelling! :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 januari 2016 21:34]


Door Johnc953, maandag 30 mei 2016 10:03

I'm really enjoying the design and layout of your website. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Excellent work! kaddcaefbfdf


Reageren is niet meer mogelijk