Ondernemen, aanpassen & doorgaan

Door MorgothG op zondag 15 januari 2017 12:50 - Reacties (35)
Categorie: -, Views: 5.668

hylly

Beste mede-Tweakers,

Jullie hebben van mij meerdere blogs kunnen lezen over mijn ondernemers avontuur. De laatste over inDlu staat hier. Ik ben nog steeds bezig met inDlu. Maar door meerdere oorzaken is inDlu tot nu toe nog niet van de grond gekomen. Je kan er veel lessen van leren. Ik zal er een paar met jullie delen.

1 Ondernemen gaat veel makkelijker als je een goed startkapitaal hebt. Ja dan loop je dus ook risico als het niks wordt. Maar je kan echt starten door bijvoorbeeld een proef inDlu te bouwen waardoor mensen kunnen zien dat je een serieuze speler bent en niet slechts iemand met een goed idee.

2 Zorg dat je niet afhankelijk bent van anderen. Als je afhankelijk bent van anderen dan kan dit uitmonden op wachten en leuren. Kan je dingen zelf doen dan ben je zelf je eigen rem. En kan je dus het hele proces zelf beïnvloeden.

3 Als je het heel druk hebt, zowel werk als privé, dan lekt dat energie en die energie gaat dan niet in je bedrijf. En een bedrijf heeft nu juist ENERGIE nodig. Elan, rust in je hoofd en een goed gevoel. Stress is in mijn ogen een van de grootste remmers die je kan treffen.

Waar staan we dan nu met inDlu? We zijn met een klant bezig. Met deze concrete klant kunnen we misschien wel zaken doen met de bouwer waardoor inDlu alsnog van start gaat!

hylly.nl
Dingen bedenken zit in mijn systeem. Daarom heb ik bij gebrek aan vaart van inDlu hylly ontwikkeld en uitgewerkt tot een markt gereed product. Met grote hulp van mijn vriendin. Ik heb een patent aanvraag lopen en een BV ingericht en ben nu verder in bedrijf dan dat inDlu was. Het verschil tussen beide bedrijven is dat hylly volledig in mijn handen ligt. En daarmee bedoel ik niet dat samenwerken met een partner een onderneming kwetsbaar maakt. Zeker niet zelfs! ik doel op het feit dat we met inDlu het eindproduct niet zelf konden maken. En met hylly heb ik wel zelf alles in de hand.

Wat is hylly?
hylly (Fins voor plank) is een plank voor achter de bank met multifunctionele toepassingen. De hoofdtoepassing is het opladen van devices, maar een bergvakje, lectuurbak, wijnrek, verlichting komt allemaal nog. Op de manier van uitvoeren en toepassingswijze heb ik dus een patent aanvraag lopen. Ik was van plan het model vast te leggen volgens het modelrecht. Maar omdat mijn vriendin aandrong te vragen naar de patent mogelijkheden, viel ik van mijn stoel toen bleek dat de octrooigemachtigde super enthousiast was! Binnen een jaar hoor ik hoe de patentaanvraag afloopt. (details zal ik nog wel een keer beschrijven, het was een heel leerzaam proces).

Ik maak dus verschillende soorten planken voor achter de bank zodat je beter kan genieten van je bank. Terwijl ik dit type zit onze oudste op de bank met de tablet. Aan de oplader van mijn lelijke hylly proof of concept versie. Dat is echt een basis plank met pootjes en een lomp stopcontact. Maar werken als een malle! Ik kan niet meer zonder. De afstandsbedieningen zwerven ook niet meer op de bank.

Verkopen
Via de site hylly.nl verkoop ik mijn producten. Maar de site heb ik gemaakt met het doel een digitaal visitekaartje te zijn voor als ik bedrijven benaderen. Het liefst kom ik in veel woonwinkels te liggen met mijn producten omdat dan heel veel mensen die ook op zoek zijn naar een bank mijn product gaan zien en dan ook overtuigd raken van de meerwaarde. Door in winkels te gaan verkopen moeten de verkopen in grote aantallen gaan.

Waar loop je tegen aan?
Ik zal ook nu weer een toelichting gaan geven over mijn leerproces. Maar voor nu wil ik jullie niet helemaal dood gooien met informatie ;) Maar ik heb dus zelf mijn webwinkel ingericht. BV gebeuren uitgezocht. Patent proces doorlopen. Geldstroom ingericht van website naar bankrekening. Inkoop, maken, opschalen, afzetkanalen. Eigenlijk kan ik iedereen die op zoek is naar een leuke nieuwe hobby aanraden een bedrijf te starten. Het is zo divers. Het is eigenlijk als een goede ouderwetse game waarbij je soms vast zit. Tegen bijna onmogelijke hobbels aanloopt en dan dat super goede gevoel als je weer een stap verder bent! Ik ben gisteren met een naaimachine bezig geweest om te experimenteren met meubelstof. Ik heb siernaden genaaid om een versie te maken van meubelstof. En hij is GAAF! maar niet zo strak. Maar met mijn naai proof of concept ga ik naar meubelstoffeerders om offertes op te vragen om het naaiwerk te doen. Echt zo leerzaam op zoveel verschillende facetten.

Tot een volgende blog. Als jullie vragen hebben naar iets in het proces, zet het hieronder neer en ik kijk of ik het mee kan nemen in een volgend blog.

Kristian Dansen
hylly.nl

Volgende: Waarom Tweakers een super community is! 01-'17 Waarom Tweakers een super community is!
Volgende: Hulp nodig: Verdien 1000 euro!!! 02-'16 Hulp nodig: Verdien 1000 euro!!!

Reacties


Door Tweakers user ProAce, zondag 15 januari 2017 13:59

Ziet er leuk uit, maar holy f*ck wat een prijzen!
Kijk ook eens goed naar het hoofdletter gebruik, beetje inconsistent

Door Tweakers user Silent7, zondag 15 januari 2017 14:06

leuke blog weer!

je blijft wel bezig zo maar zeker interessant product en stukken makkelijker te maken dan kleine huisjes ;)

let je wel op aan wie je wat vraagt? een octrooigemachtige krijgt betaald voor het doen van patent aanvragen voor clienten, dus elk idee zal zo iemand erg blij kunnen maken vanwege bankrekening spekken.

Door Tweakers user MorgothG, zondag 15 januari 2017 14:57

Bedankt voor de reactie. Ik zal naar de hoofdletters kijken. En duur, ja de hylly Luxe is premium. Je kan echt verliefd worden op het mooie franse eikenhout van . En ja dat betaal je. De premium Evoline geborsteld metaal stopcontact is ook kwaliteit. En de metalen poten in hoogte verstelbaar. Ja ik kan met trots zeggen dat de hylly Luxe echt luxe is!

Mijn proof of concept is een gewone plank met een gewoon stopcontact met simpele poten. Ziet er niet echt uit maar is al super handig! De luxe is voor in premium woonwinkels. Er zijn mensen die voor 2500 euro een bank kopen. En sommige mensen besteden 500 euro. Dat zijn twee verschillende werelden. Ik ga in de toekomst als ik op kan schalen een tweede merk neerzetten met een goedkope lijn. Of als mijn patent definitief is de rechten verkopen aan een partij die dit goed en goedkoop kan maken.

Voor mij zit er in het luxe segment veel ruimte om creativiteit in de producten te brengen waar ik zelf veel lol uit haal. Leuke dingen doen is toch waar het om gaat!

Door Tweakers user Strykeforce, zondag 15 januari 2017 15:26

Leuke blog, ik vraag me wel eigenlijk af waarom je uberhaupt de moeite doet om een patent aan te vragen, het is niks nieuws wat je doet en stel dat je jezelf moet verdedigen vraag ik me af of je jezelf als kleine ondernemer kan verweren en hoe sterk de verdediging dan zou zijn. Mijn eerste zoekopdracht "plank achter bank opladen" op pinterest geeft als eerste hit precies hetzelfde idee (met een minder dikke plank). Of is dit iets wat zo ongeveer verplicht is?

Wel een leuk idee verder om zo een bedrijf op te starten, ik heb ook niet de mening dat je een uniek nieuw hip vet idee moet hebben om een bedrijf te starten. Ik denk echter wel dat je beter een divers aanbod kan creeren waarbij je niet dik 400 euro moet neerleggen voor een meubel(tje) met een groot (onbekend) logo op ingebrand. ik ga ook geen tafel bij Goossens kopen waar (relatief gezien) ergens groot "Goossens" in gebrand staat, ook al is dat dan wel bekend(er).

Overigens heb je me wel op het idee gebracht om zelf hier ook een variant van te maken (voor alleen mezelf ;) )

Door Tweakers user MorgothG, zondag 15 januari 2017 15:42

Bedankt voor je feedback. Een patent helpt je markt te beschermen. Mijn uitvoering is (fjoe gelukkig) anders dan het pinterest plaatje. Er is onlangs een patent verleend in Engeland voor een theezakje met melkpoeder erin. Soms is het zo voor de handliggend. Mijn methode is dat ook. En ook al kom ik niet door de procedure, toch blijf ik hierdoor 5 jaar lang in de innovatiebox van de belastingdienst waardoor ik 15% belastingvoordeel heb. En dat is natuurlijk ook zeer de moeite waard.

En ik ga nog veel meer leuke ontwerpen maken. Er komt een Art versie die echt heel vet wordt. Maar dan moet ik eerst nog wat knutselen. Als je er zelf een maakt. En denkt 1 stopcontact met 2 stroompunten. Maak hem dubbel! Wij hebben bijna altijd de 2 stroompunten in gebruik en wisselen soms opladers omdat we Android, ipad and Galaxy tab gebruiken. En soms de laptop op de bank. Dus meer stroom is beter! Succes

Door Tweakers user Strykeforce, zondag 15 januari 2017 16:07

Kijk dat belasting voordeel wist ik dus niet, goed om te weten!

We hebben nu "gewoon" een verlengdoos onder de bank liggen wat wel werkt maar niet zo heel praktisch (laat staan mooi) is. Dusja meer stroom punten is zeker beter ja!

Overigens wat hierbij ook erg handig kan zijn is een opberg vakje/laadje/deurtje waar je de opladers/kabels in kwijt kunt wanneer je ze niet gebruikt maar wel zodoende "bij de hand" hebt maar niet constant in het zicht en/of ingeplugd. (heb er zelf nu meerdere door het huis verspreid liggen)

Door Tweakers user MorgothG, zondag 15 januari 2017 16:14

Ja leuk! Die opbergmogelijkheden heb ik dus al in het vizier. Je adapter wil je gewoon in ewn bakje willen hebben. Een lectuurbak voor magazines. En de elastiekjes en haarclipjes van je meisje. Voor mij is het op de bank aan de oplader echt vooral voor de kinderen op de tablets en voor mij in de avond om te gamen of browsen op mijn telefoon als ik naast mijn meisje The Voice kijk ofzo.

En de speakers van je surroundsysteem staan ook meteen op oor hoogte met een hylly. (zelfgemaakt of gekocht)

Door Tweakers user -RetroX-, zondag 15 januari 2017 16:31

Dit soort luxe producten hebben een erg hoog "kijk mij nou" gehalte. Website is behoorlijk goed maar je facebook is nog erg kaal. Creeer ambassadeurs, zorg voor foto's met een enorm hoge luxe uitstraling. Je facebook laat zien dat je al bezig bent voor de kerst maar ik zie geen enkele kerst foto terug. Juist feestdagen zijn een prima manier om hetzelfde product met andere accesoires te presenteren. Doe eens inspiratie op bij andere luxe producten (tassen, horloges, autos) hoe die merken hun producten op een luxe manier presenteren. (En iemand in je kring die wellicht profi foto's kan maken, of het jou kan leren)

Anyway, succes!

Door Tweakers user Haas_nl, zondag 15 januari 2017 20:58

Nu werk ik ook in de meubel makerij, wat ik nu niet snap.
Het is leuk idee, maar stopcontacten inbouwen en bergkastjes maken is iets wat iedereen continue doet.
Hoe kan je daar nu patent op aanvragen?
Kortom wat maakt jou zo uniek?

Door Tweakers user MorgothG, zondag 15 januari 2017 21:15

Wel het stomme is: Het is eigenlijk helemaal niet uniek. Het is zelfs een beetje logisch. Het is niet zeker of bekend of de patentaanvraag succesvol afloopt. Ik zal nog een keer duidelijk in een blog ingaan over de ook voor mij bijzondere en nieuwe patent wereld werkt. Maar een plank die uit zichzelf omvalt omdat hij maar 2 poten heeft en dus alleen werkt met steun achter de bank is mogelijk nog niet gepubliceerd. Hoewel misschien al wel eerder door een hobbiest gemaakt. Mocht nu blijken (ze zoeken een jaar lang in alle stukken op de wereld) dat het er echt nog niet was. Nou dan ben ik net zo verbaasd als jij. Maar wel met het verschil dat de rechten dan bij mij liggen. Het patent wordt ingediend als schieten met hagel. Waarbij dan mogelijk in de subdelen iets is dat patenteerbaar is.

Kortom heel eenvoudig en voor de hand liggend. Maar dat is een post-it en paperclip ook. Ik hoop mijn product naast duur ook op grote schaal tegen een scherpe prijs in winkels te krijgen want ja. Einde van de dag en ik hang op de bank en type dit terwijl mijn telefoon oplaadt en daar moet echt brede vraag naar zijn. En daarnaast zijn de materialen die ik gebruik ook echt mooi. Dat mensen dan zeggen holy f**k wat een prijzen. Dat heb je snel als je kwaliteitsproducten gebruikt. Ik ben bezig met een versie van stof waarbij de body een gewone plank is van gewoon hout. En ja. Dat hout is bijna 9 keer goedkoper dan oude eiken franse spoorwagon delen. Helaas ben ik dan weer behoorlijk wat kwijt aan het laten naaien van de meubelhoes waardoor het helaas voor velen wel weer iets is voor de bovenkant van de markt. Maar wel vet! Toch is het echt mijn bedoeling om op een zeker punt op te schalen en bijvoorbeeld hoezen in China of bijvoorbeeld Portugal te laten maken. Dan gaan de kosten omlaag en kan de prijs dus naar beneden.

Als je trouwens serieus interesse hebt om eventueel productie te bespreken. Omdat ik bij grote aantallen misschien een meubelmaker nodig heb, dan ontvang ik graag een DM om zaken te doen.

Door Tweakers user sebastius, zondag 15 januari 2017 23:07

Wow als je hier patent op krijgt... man man man. Een plank met een stopcontact. Feitelijk heb je een halve salontafel uitgevonden en die wat hoger gezet. En sorry, tafels, ook met twee poten, bestaan al heel lang.

Ik heb patenten altijd behoorlijk zinloos ervaren, ik geloof meer in dat geld investeren in een snellere markt-bestorming zodat je de hele markt voor planken-achterop-de-bank in handen hebt.

Ik zal wel toegeven dat je een best mooi plankje hebt uitgezocht. Afwerking is prima, mooi stopcontact dat je niet voor een tientje of twee vindt. De vraag is of dit luxe-tarief gaat werken.

[Reactie gewijzigd op zondag 15 januari 2017 23:08]


Door Tweakers user MorgothG, zondag 15 januari 2017 23:14

:)
Inderdaad. Ik had ergens geschreven. Ik ging voor modelrecht en kwam buiten met een patent. Maar goed. Het kostte een maand extra en wat euro's maar dat komt terug in belastingvoordeel. Ik geloof ook in snelle bestorming. Ik maak mooie dingen en er zit nog veel in. Mocht het patent lukken, dan is dat kers op de taart.

Ik kan echt niet wachten om details van de hylly Art te delen. Dat wordt gewoon awesome!

[Reactie gewijzigd op zondag 15 januari 2017 23:15]


Door Tweakers user rc5proxy, maandag 16 januari 2017 00:35

Elke handige tweaker kan dit na een bezoekje aan een lokale bouwmarkt zelf simpel maken
2 losse pootjes
mooie plank
hand vol (usb) stopcontacten
oud euro snoer (die heeft elke tweaker kast vol van)
uurtje schroeven zagen en meten.

Nee zelfs als mijn vrouw het iets zou vinden zou ik bij de bewuste meubelzaak 2 foto's maken en onderweg naar huis bij de hornbach even stoppen om ongeveer 375 euro uit te sparen.

Door BlaBla, maandag 16 januari 2017 07:16

Ik zou er even H*B bij zetten op de website. Ik dacht serieus dat deze 200 of 260 cm hoog waren. Nu lees is hier dat deze in hoogte verstelbaar is, staat niet op de site.
En zet er even bij hoe lang het snoer is aan de plank, dadelijk koop je er een, en moet je alsnog een verlengsnoer kopen voor je verlengsnoer.

Door Tweakers user MorgothG, maandag 16 januari 2017 07:17

BlaBla schreef op maandag 16 januari 2017 @ 07:16:
Ik zou er even H*B bij zetten op de website. Ik dacht serieus dat deze 200 of 260 cm hoog waren. Nu lees is hier dat deze in hoogte verstelbaar is, staat niet op de site.
En zet er even bij hoe lang het snoer is aan de plank, dadelijk koop je er een, en moet je alsnog een verlengsnoer kopen voor je verlengsnoer.
wow... damn..Dat ga ik vandaag nog doen! Bedankt

Door Tweakers user Jogai, maandag 16 januari 2017 09:23

Ligt het aan mij of is de volgende stap ook niet erg voor de hand liggend:
NIEUW: De Hyllytm Hoverr. Deze heeft geen poten, dus valt niet om als je de bank naar voren schuift bij het schoonmaken!

* Montage zelf te doen met behulp van bijgeleverde boordsteunen...

[Reactie gewijzigd op maandag 16 januari 2017 09:23]


Door Tweakers user MorgothG, maandag 16 januari 2017 09:25

Lol, kan ook. Ik denk dat ik die Regular zou noemen ;)

Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 16 januari 2017 09:54

Het maakt natuurlijk niet uit of een handig persoon dit zelf in elkaar kan klussen na een bezoekje aan de bouw/houtmarkt. Het gaat om de doorsnee consument die net aan de handleiding van een ikea kan volgen (of met een berg onderdelen blijft zitten na het laatste plaatje). Of de prijs kwaliteit verhouding goed ligt, tja als je kijkt naar meubelprijzen alleen, daar is het ook soms wel wat een gek er voor geeft.

Door Tweakers user JJ93, maandag 16 januari 2017 12:37

Ziet er goed uit, zoals anderen noemen, wel flink aan de prijs voor 'een plank met een stopcontact'. Maar gezien de materialen die je gebruikt is de prijs niet gek. Alleen betreed je dus wel het luxe segment.

Bij meubels en design blijft het altijd een beetje 'wat de gek er voor geeft'. Zo hebben mijn ouders ook design meubels van vergelijkbare prijzen. Terwijl je ook de goedkope variant hebt voor honderd euro. Zij zullen dan ook nooit een goedkope plank achter hun bank plaatsen.

Verder qua patent tja.. het is hierboven al gezegd. Ik ben benieuwd wat er uitkomt. Ik wist niet dat je met een patent belastingvoordeel krijgt via de innovatiebox. Interessant!

Qua ondernemen is het voor mij in ieder geval duidelijk geworden dat je het echt niet alleen kan. Al denk je soms van wel. Goede partners om mee samen te werken en de juiste connecties hebben. Verder is het belangrijk om eerst de markt grondig te onderzoeken voordat je teveel tijd besteed aan een concept.

Verder kan ik me ook wel vinden dat je eigenlijk al je energie in je bedrijf moet stoppen. Ik volg zelf een dubbele master, daarnaast mijn eigen software ontwikkeling bedrijf en daarnaast met klasgenoten bezig met het uitwerken van een innovatief concept. Tja, ik ben eigenlijk dag en nacht druk.

Door Tweakers user Scipionyx, maandag 16 januari 2017 13:02

Interessant / zeer inspirerend om te lezen!! Zit ook een tijdje na te denken om iets (maar wát, daar stopt het eigenlijk al) te maken en verkopen. Heb nu nog niet alles gelezen. Doe ik vanavond even rustig :)

Door Tweakers user cohn, maandag 16 januari 2017 15:44

Nog een premium product idee: voeg draadloos opladen toe als optie. Dan hoef je alleen nog maar de telefoon op de plank te leggen en kun je die "lelijke" laders weglaten.

Door Tweakers user hanswfje, maandag 16 januari 2017 16:27

Wat een gaaf idee :)!

Wij zijn thuis op het moment bezig in de slaapkamer. En ik zie zoiets absoluut niet misstaan achter het gestoffeerde hoofdboord van ons bed! 2 stopcontacten in het midden en links en rechts een lectuur bakje!

Zou je zoiets dan ook op de gewenste maat maken? Of zijn het de 2 maten vermeld op de website en daarmee basta?

Door Tweakers user MorgothG, maandag 16 januari 2017 16:31

haha, nee hoor. Met een DM kan ik voor een mede tweakers best een stukje maatwerk leveren. Leuk!

Door Tweakers user hutmannetje, maandag 16 januari 2017 16:50

maar waar sluit jij je stopcontact van deze plank op aan? Dan loopt er alsnog ergens een snoer.

Door Tweakers user Nogne, dinsdag 17 januari 2017 08:35

Wat een tof idee, ik ga er zeker zelf ook mee aan de slag. Zou hier zelf niet opkomen maar heb nog wel wat ruimte achter mijn bank. En de Tweaker in mij gaat dit natuurlijk zelf maken, ipv een plank met de naam Hylly er op :p

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 januari 2017 08:35]


Door Tweakers user Pinky-H9, dinsdag 17 januari 2017 08:38

Tipje voor in je plank te bakken en scheelt weer een berg kabel troep:
http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/30291875/

Door Tweakers user MorgothG, dinsdag 17 januari 2017 08:41

Nogne schreef op dinsdag 17 januari 2017 @ 08:35:
Wat een tof idee, ik ga er zeker zelf ook mee aan de slag. Zou hier zelf niet opkomen maar heb nog wel wat ruimte achter mijn bank. En de Tweaker in mij gaat dit natuurlijk zelf maken, ipv een plank met de naam Hylly er op :p
Maak minstens 4 stroompunten. Het is zo handig om de opladers er gewoon in te laten zitten. En eigenlijk is met een klepje wel beter ivm stof in het stopcontact. Maar een goede kinderbeveiliging houdt stof ook weg. Succes!

Door Tweakers user shadvet, dinsdag 17 januari 2017 10:58

Ik begin dit na verloop van tijd een steeds beter idee te vinden. Niet dat ik een bank in huis heb, maar toch een pluspuntje voor je creativiteit. Zoals je zelf zegt, je moet er maar op komen.
Misschien een idee om er speakers in te bouwen en een aux/bluetooth module erop aan te sluiten. Heb je toch aardig surround sound om je zitplaats heen. Eventueel iets maken zodat het aansluitbaar is op je tv of digitaal kastje. Als student zijnde zou ik zo'n plankje zelfs zonder bank nog overwegen, als de prijzen wat lager kwamen te liggen.

Grote kans dat ik komend jaar zelf zoiets in elkaar flans.

Door Tweakers user Sissors, dinsdag 17 januari 2017 11:04

cohn schreef op maandag 16 januari 2017 @ 15:44:
Nog een premium product idee: voeg draadloos opladen toe als optie. Dan hoef je alleen nog maar de telefoon op de plank te leggen en kun je die "lelijke" laders weglaten.
Deze, plus de optie om gewoon 2A USB connectors te hebben (of als je het heel netjes wil kabels die je uit kan rollen, maar weet niet of zoiets bestaat om in te bouwen).

Bij zo'n luxe product zou ik voor dat extra stapje gaan tov alleen stopcontacten. Idealiter gezien zou ik zeggen een aantal uitsparingen, waar de klant kan kiezen of ze stopcontacten, draadloos laden of USB laden willen (of nog iets anders), maar ik kan me voorstellen dat dat in dit stadium teveel keuze is om te kunnen aanbieden.

Overigens dat belastingvoordeel is natuurlijk leuk, maar los daarvan zie ik patent ook niet als heel zinvol hierop. Hem toegekend krijgen is één ding, maar ga je hem ook (wereldwijd/europawijd) verdedigen?

Door Tweakers user klaaz, dinsdag 17 januari 2017 11:18

Leuk idee maar zoals wel meerdere personen aangeven erg, erg prijzig. Er zitten niet echt revolutionaire oplossingen in, in de basis kan iemand dit zelf maken voor een veel lager bedrag.

Daarmee wil ik je idee niet onderuit halen hoor, want er zullen altijd mensen zijn die zoiets willen kopen, ongeacht de prijs. Wil je echter echt van start dan zul je de prijs toch minimaal moeten halveren vrees ik.

Een alternatief is het product fraaier maken en voorzien van mooiere technische oplossingen. Creëer opties.

Hoe?
  • Plaats de poten verder naar het midden zodat het uiterlijk van de poten niet meer relevant is (goedkopere poten)
  • Maak een versie die aan de muur geschroefd kan worden.
  • Maak de plank modulair (Standaard één doos, optie voor meerdere)
  • Creëer een optie voor (één of meer) draadloze laders (Bij voorkeur blind, dus onder het oppervlak)
  • Verzink je contactdozen en maak een perfect passen klepje van het hout materiaal wat je daarvoor hebt uitgezaagd (Dunner maar met het houtmotief van die uitsnede) Zorg er voor dat er aan de rand kleine uitsparingen zijn voor de kabels (Drie aansluitpunten, drie uitsparingen). Verzink het zo diep dat de laders er in passen met het deksel gesloten. Zorg er wel voor dat de ruimte met de laders vrij kan ademen (Dat kun je gewoon onder de plank regelen)
Met die aanpak krijgt de Hylly een hogere aaibaarheidsfactor en wordt het product persoonlijker (Custome made). Wellicht ook nog andere materialen, sommige mensen willen geen hout in huis (wit, alu, etc).

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 januari 2017 11:23]


Door Tweakers user matroosoft, dinsdag 17 januari 2017 16:11

Zoals hierboven al genoemd mist je plank draadloze laders. De Ikea Riggad bureaulamp heeft ook een houten steun met draadloze lader, dus het zou moeten kunnen. :)

Door Tweakers user MorgothG, dinsdag 17 januari 2017 16:15

matroosoft schreef op dinsdag 17 januari 2017 @ 16:11:
Zoals hierboven al genoemd mist je plank draadloze laders. De Ikea Riggad bureaulamp heeft ook een houten steun met draadloze lader, dus het zou moeten kunnen. :)
Er is wel over nagedacht. Maar zoals je zegt, bij Ikea koop je voor weinig zo'n lamp. De meerwaarde is beperkt. Want als ik op de bank zit en moet mijn telefoon aan het einde van de dag opladen, dan kan ik hem niet gebruiken terwijl hij op de lader ligt. Naast het bed is dan een veel betere plaats voor een draadloze oplader. Ik voorzie de oplader wel als optie als ik straks geld genoeg heb om een website te maken waarbij je allerhande opties kan aanvinken en zo je eigen custom hylly kan samenstellen. Maar als je het doel, de meerwaarde puur bekijkt is het de smartphone in de hand. Met de oplader is de telefoon slechts binnen handbereik.

Door Tweakers user Wyber, woensdag 18 januari 2017 14:55

Erg leuk idee, en een mooiere oplossing dan ik nu heb.

Op de rand van mijn bank staat een tissue-kistje van de action, Daarin zit een 5 poorts USB lader de USB kabels komen er aan de bovenkant uit, werkt op zich best goed.

Wat een goede verbetering zou zijn is als de USB kabels automatisch op zouden rollen zo dat ik ze niet terug hoef toe proppen.

Door Tweakers user MorgothG, woensdag 18 januari 2017 14:59

Ja, bij de proof of concept die ik continu in gebruik het zitten de adapters er eigenlijk te vaak in. Een van de opties wordt een mooi ingebouwd bakje denk ik voor de adapters. In een wereld zonder kinderen zijn de tablets vast niet zo heel vaak leeg en kijk je niet de hele tijd tegen de adapters aan. De hylly is altijd in hoogte verstelbaar en als hij een beetje lager staat dan dat de bank hoog is is alles redelijk uit het zicht.

Oprollen van kabels in een soort skipas manier kan. Maar er zijn een aantal zwakheden hieraan. Ik moet garantie gaan geven op een onderdeel waar ik weinig controle over heb. Daarnaast heeft de USB kabel dan een einde. Mogelijk een micro USB. Maar dan heb je ook weer die nieuwe versie USB C. Maar de tablets hebben weer een brede stekker. Dus dat kan ik beter niet doen.

Door Tweakers user BugBoy, woensdag 18 januari 2017 18:08

Het probleem bij patenten is dat je behoorlijke kosten moet gaan maken. De aanvraag (soms in meerdere regio's) kost al flink wat tijd en geld. Maar als iemand inbreuk maakt op jouw patent, dan gaat de teller pas echt lopen. Als je er onderling niet uitkomt moet je naar de rechtbank. Zelfs als je patent geldig is kan de ander je helemaal kapot procederen (als die genoeg geld heeft).

Vaak blijkt ook dan pas dat een patent helemaal niet geldig is, vanwege prior-art. Een side-table met een stopcontact vind je zo op internet. Dat patent gaat echt niet standhouden in een rechtbank.

Maar een ondernemer er bij is altijd fijn. Ik vind de prijzen ook stevig, maar het ziet er inderdaad wel netjes uit. Succes!

Reageren is niet meer mogelijk