Waarom Tweakers een super community is!

Door MorgothG op woensdag 18 januari 2017 16:08 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 6.180

hylly

Beste mede-Tweakers,

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de feedback op mijn vorige blog over het starten van hylly.nl. Jullie feedback was kritisch, positief, kort, uitgebreid en soms zeer uitgebreid! Wat is de Tweakers community toch een onwijze gave groep mensen. Ik heb 3 dagen geleden een blog post gemaakt over mijn nieuwe onderneming. En in die drie dagen heb ik zoveel reacties ontvangen! Alle feedback heb ik zo goed mogelijk verwerkt en op sommige punten kost het verwerken iets meer tijd maar ik doe er zeker wat mee.

Jullie hebben allemaal zo goed meegedacht. Je ingeleefd of vanuit eigen visie reactie gekregen. Allemaal heel waardevol! Ik heb via de DM een volledige spellingcheck van mijn site ontvangen! Suggesties over wat ik nog meer en beter kan vermelden. Ideeën over hoe ik het verhaal over het hout nog beter kan vertellen. Ik ben via hier in contact met een partij die mij verder kan helpen in de wereld van de meubelen. Ik bruis van de energie. Daarom wil ik jullie bedanken voor alle feedback en ik beloof snel met een extra inhoudelijke update te komen waarin ik nader in ga op bijvoorbeeld het patent verhaal en de meerwaarde. Of over alle hobbels die ik tot nu toe ben tegen gekomen.

Voor alle supergave steun en feedback wil ik graag wat terug doen. Ik heb een discount actie op de site gemaakt. Je kan als Tweaker (of voor je moeder, vader, buurman, etc) de code TWEAKERS toevoegen waardoor je 50 euro korting krijgt op hylly. Deze korting geldt op beide afmetingen van de hylly Luxe en er zijn er 10 beschikbaar. Mocht je in de buurt van Nieuw-Vennep wonen en de hylly op willen halen, laat dit dan even weten. De verzendkosten met DHL zijn ongeveer 35 euro. Als je hem op komt halen kan dat er voor mede-Tweakers ook wel af bij deze eerste paar!

Nogmaals mijn grote dank en ik voel mij trots onderdeel uit te maken van deze positieve groep mensen!

p.s. er zijn natuurlijk heeeele kritische Tweakers. En die worden gewaardeerd! Wie anders kan losgaan op een fan van 7 euro en een 4 kantjes review schrijven waarbij geluid en koel mogelijkheden voorzien van tabellen en grafieken helemaal wordt beschreven. Maar deze kritische Tweaker kan misschien denken: Hey 50 euro, oke 85 als ik op kom halen. Das heulemaal niet zo veel! Bedenk dan alstublieft dat ik in een opstart fase zit. Mijn bedrijfsprocessen nog helemaal niet optimaal zijn, ik nog veel inefficiëntie heb en ik nog geen onderdelen per 1000 stuks uit China importeer waardoor in deze fase ik best trots ben dat ik deze korting aan kan bieden!

Volgende: hylly - eindelijk naar de winkels 07-'17 hylly - eindelijk naar de winkels
Volgende: Ondernemen, aanpassen & doorgaan 01-'17 Ondernemen, aanpassen & doorgaan

Reacties


Door Tweakers user ybos, woensdag 18 januari 2017 19:58

Ik vind het zeker een grappig idee, maar sla wel stijl achterover van de prijs! Heb echter geen idee wat patentrecht kost...

Ben best benieuwd naar wat voor aantallen je nu wegzet per week/maand.

Door Tweakers user MorgothG, woensdag 18 januari 2017 20:01

De grote aantallen moeten komen als het product in de high end woonwinkels ligt. Daarvan zijn er zeker 100 in Nederland. Mijn doel is om zeker 50 winkels te liggen. Maar goed. Ben net begonnen!

Door Tweakers user Joep, woensdag 18 januari 2017 22:06

Tip voor je website: Verander je logo in een fatsoenlijk uitziende png i.p.v. jpeg. En laat het door iemand die ervaring heeft met dit soort sites aanpassen. Het straalt namelijk niet bepaald exclusiviteit uit.

Door Tweakers user NaliXL, woensdag 18 januari 2017 22:14

Een prachtig product, maar wel, zoals ybos al zegt, een prijs om stijl van achterover te slaan.

Als ik het als jan-met-de-pet-op op een rijtje zet:
Dit eerste het beste zoekresultaat op google vertelt mij dat een eikenhouten plank van 15x3x300cm € 18,05 kost. Jij zoekt iets meer rustieke planken, laten we zeggen dat ze dan € 25 kosten
• Een mooie RVS poot, vergelijkbaar met een ikea gerton pootje? 2x = € 50,00. Maar dat kan jij vast goedkoper inkopen bij de groothandel?
• Een stopcontact met natuurlijk USB aansluiting. Ik moet toegeven, dat komt wat minder snel naar voren op google shopping, maar dan toch de evoline flipback met usb gevonden. € 99,00. Ook dat kun jij vast goedkoper inslaan bij de groothandel.
• Aansluit- en bevestigingsmaterialen (snoer, stekker, bevestigin aan de muur, dat soort dingen), zeg ongeveer € 10,00 max.
• Arbeidskosten: Planken schaven, schuren (of hoeft dat niet, ze zijn al gebruikt?), uitsparingen voor logo en stopcontact frezen, poten en stopcontact vastschroeven, stekker, snoer bevestigen etc, zal een handige jongen die veel van die plankjes maakt daar eens een half uurtje mee bezig zijn? Bij een arbeidsloon van € 60/uur dus € 30,00.
• Tijd voor inkoop, verkoop en administratie, ontwikkelingskosten etc. Uitgaande van dat je per dag 6 uur bezig bent om 12 planken te maken en 2 uur met dit soort dingen kost dat 10 minuten per plank. Bovenstaand uurloon dus € 10,00

Nou ben ik niet bepaald een succesvol zakenman en ik leer graag van anderen, en ga er dus vanuit dat van het bovenstaande waarschijnlijk geen hout (pun intended) klopt. Wil met dit lijstje dus absoluut geen kritiek leveren, maar ben wel heel benieuwd hoe zoiets dan wel zit? Want ik neem aan dat je niet gewoon € 449 verkoopprijs - € 77,93 BTW - € 225 kosten * 12 planken per dag = € 1752,84 per dag in je broekzak steekt (aangenomen dat je je planken verkoopt)?

Enlighten me!

Door Tweakers user sys64738, woensdag 18 januari 2017 22:32

Mooi idee maar er ontbreken volgens mij paar features die het helemaal af zouden maken:

- Ingebouwde Qi lader

- Ingebouwde USB sockets (die USB laders op de foto kunnen echt niet) <- Heeft ie al, zie ik net

- In hoogte verstelbaar (de ene bank is de andere niet)

Dit zijn toch features die deze plank wat aantrekkelijker zouden maken. En zoals hierboven al paar keer genoemd, is de prijs vrij riant. Snap dat je ontwikkel- en opstartkosten hebt maar door je plank zo te prijzen, gaat het niet aan slaan vrees ik. En dat zou natuurlijk jammer zijn.

[Reactie gewijzigd op woensdag 18 januari 2017 22:40]


Door Tweakers user MorgothG, woensdag 18 januari 2017 22:37

Even over je kosten break down. Eerlijk, ik hoef mijn hele business case hier niet uit te leggen. Maar de plank kost 60 euro voor de 2 meter versie. En je mist hier en daar wat :) Maar bedankt voor de interesse. Als je een adres wilt voor mooi oud hout stuur maar een DM

Door Tweakers user mc_maarten, woensdag 18 januari 2017 23:26

Wat al aangegeven is, is dat het product niet echt flexibel is en een hoge prijs heeft. Mijn tip is om het boek de goudmijn te lezen. Het gaat over een slecht lopend bedrijf dat gered wordt door een Lean SixSigma goeroe. Op http://www.panview.nl/ staat een samenvatting, daarnaast staat er veel informatie over proces verbetering.

Door Tweakers user Haas_nl, woensdag 18 januari 2017 23:27

Als je iets super goedkoop maakt is het niet meer exclusief.
Tot dat ikea het idee jat en dan ben je de lul :P

Door Tweakers user 5183, donderdag 19 januari 2017 09:12

Zelden zo'n zinloos product gezien voor honderden euro's.
Gewoon een verlengsnoertje onder de bank van 2,99 en je bent klaar.

Door Tweakers user Jogai, donderdag 19 januari 2017 09:24

@NaliXL: Je schatting is nogal conservatief volgens mij. En natuurlijk is inkoop goedkoper, maar vaak is verkoopprijs dubbel van inkoop, dus als je het zo bekijkt is het juist niet duur.

Zelf heb ik ook nooit zoveel over voor interieurartikelen, maar mijn vrouw daarentegen...

Door Tweakers user 5183, donderdag 19 januari 2017 09:40

Jogai schreef op donderdag 19 januari 2017 @ 09:24:
@NaliXL: Je schatting is nogal conservatief volgens mij. En natuurlijk is inkoop goedkoper, maar vaak is verkoopprijs dubbel van inkoop, dus als je het zo bekijkt is het juist niet duur.

Zelf heb ik ook nooit zoveel over voor interieurartikelen, maar mijn vrouw daarentegen...
Een beetje stevige plank kan elke malloot toch kopen? Gaatje met een stopcontact erin en 2 pootjes eronder en klaar. Als dat 50 euro is totaal, dan is het al bijna te veel....

Door Tweakers user Joepla, donderdag 19 januari 2017 11:44

Vind het wel een goed idee eigenlijk. Zelf heb ik ook eens iets dergelijks gemaakt, maar dan wat minder flexibel (vast aan de muur, ipv pootjes) en een stuk minder mooi. Ik betwijfel sterk of je hier patent op krijgt, maar proberen kan altijd.

De prijs: die is hoog, maar wie zomaar EUR 1600,- voor 4 oude balken en wat ruwe wagonplanken betaald -ook wel bekend als tafel- die schrikt niet van deze prijs. Zeker in de "betere" meubelbranche (niet Ikea/Leen Bakker/Seats 'n Sofas) wordt de prijs slechts bepaald door "wat men ervoor wilt betalen". Dat heeft werkelijk helemaal niets meer met de kostprijs + wat marge te maken. Met die kennis is je marge zelfs laag. Je bent toch wel eea kwijt aan materiaal, arbeid, website, e.d. Dat moet je wel meenemen voor je berekening (arbeid kost niets, want ik vind het leuk: dat werkt niet meer als je er 15 per dag moet zagen).

Kreten als rustiek, met de hand, puur, doorleefd, verhaaltje over Finland, kastanjes op het vuur, planken met karakter planken met een verhaal, fantastisch. Dat gaat er vast in als koek bij een bepaalde groep. Ik ben daar te nuchter voor en moet er hartelijk om lachen en wil dat sowieso altijd eerst zelf proberen te bouwen, patent of niet :)

Door Tweakers user 686932, donderdag 19 januari 2017 12:32

Leuk! Dit zou ik zelf graag willen hebben, ziet er mooi uit. :)

Door Tweakers user carbidsjitter, donderdag 19 januari 2017 15:48

Dat gezeur ook altijd over geld, als je echt alles mee rekent en je moet er ook nog van leven dan zit je gauw op dat soort bedragen. Hier boven staat al een berekening, maar je hebt ook nog:

Rente|Aflossing/Huur pand
Gas/Water/Licht
Verzekeringen (denk aan arbeidsongeschiktheid, die is erg duur)
Indirect werk, denk aan het uitdenken/engineren van het geheel
Documentatie, denk aan handleidingen, wellicht berekeningen
CE Keur
Patent kosten in dit geval
Website laten maken/hosten
Garantie gevallen afhandelen
Service bieden in de vorm van emails/telefoon afhandelen
Voorraad kosten
Etc. etc. etc.

[Reactie gewijzigd op donderdag 19 januari 2017 15:53]


Door peterseliekanon, donderdag 19 januari 2017 16:19

Ik heb altijd zo'n hekel aan dit soort "bedankjes". Dit is geen bedankje, hier heb je vooral zelf wat aan.

Door Tweakers user MorgothG, donderdag 19 januari 2017 16:26

peterseliekanon schreef op donderdag 19 januari 2017 @ 16:19:
Ik heb altijd zo'n hekel aan dit soort "bedankjes". Dit is geen bedankje, hier heb je vooral zelf wat aan.
Hey eerlijk, jij mag ook zonder korting kopen :D

Ik heb echt zo onwijze veel gehad van de feedback. Ik heb net het logo van .jpg naar een met .png formaat gewijzigd. Daar zou ik echt nooit aan hebben gedacht. Daarnaast alle feedback op inhoud, taal, een link naar een producent en algemene feedback. Voor mij is het echt heel waardevol en zeker de diepgang. Jullie hoeven dit niet te doen. Maar Tweakers zijn (behalve de nogal kritische mensen hier en daar, en dat is ook wel echt een kracht!) een positieve groep mensen die elkaar iets gunnen. Ik waardeer dat dus. Ik wou dat ik zover was dat ik er 3 gratis weg kon geven ofzo. Maar ja. Daar ben ik helaas nog niet. Ik deel mijn ervaringen over het ondernemen en waardeer alle feedback, positief en negatief natuurlijk. Dus bedankt voor je reactie.

Door Tweakers user Kalevandaal, vrijdag 20 januari 2017 13:07

Nog even doorwerken en dan op: http://www.loods5.nl/.

Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 20 januari 2017 14:14

Joep schreef op woensdag 18 januari 2017 @ 22:06:
Tip voor je website: Verander je logo in een fatsoenlijk uitziende png i.p.v. jpeg. En laat het door iemand die ervaring heeft met dit soort sites aanpassen. Het straalt namelijk niet bepaald exclusiviteit uit.
Nog beter, ik zou er een mooie svg van maken. Die blijft tenminste altijd scherp, hoe ver je ook inzoomt en is waarschijnlijk qua kB's nog kleiner dan de PNG. Wel even goed testen in de wat oudere IE-versies.

Door Tweakers user mark-k, zondag 22 januari 2017 01:34

Ik vraag me af waar toch die passie voor 'oude meuk' hout vandaan komt. Waarom zou ik 450 euro (of in jouw geval dan 60 euro inkoop) willen uitgeven voor een beschadigde oude Franse wagonsplank als je ook gewoon een nette nieuwe eikenhouten plank kunt kopen? Ik zie echt niet het nut van die enorme prijsverschillen hoe slechter het hout eigenlijk wordt.

Door Tweakers user wica, zondag 22 januari 2017 11:23

Wat een leuk DIY project, ga hem na maken. Voor hier thuis.

Door Tweakers user MorgothG, zondag 22 januari 2017 11:24

Veel succes! Als je vragen hebt..DM gerust

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 24 januari 2017 14:29

Nog een paar tips: de foto's van de producten zijn niet van gelijke grootte, ziet er een beetje vreemd uit. Ook het plaatsen van "Ik stond in de keuken" boven je "zo begon ons verhaal" vind ik raar geplaatst, zou dat andersom doen. En de tekst "hand gekozen met karakter" is moeilijk leesbaar door het witte op de achtergrond (zelfde geld voor lichtgrijze tekst op veel plekken van de site). Overigens heb je alle tekst in het Nederlands, behalve de knoppen bovenaan, strookt niet met elkaar imo. Ik ben geen designer, maar wellicht eens iemand je hele site na laten kijken en advies geven?

Verder vind ik 1 USB en 2 stopcontacten erg karig voor een product van deze prijs. Ik zou toch minstens 2 USB aansluitingen willen (je zit meestal met 2+ op de bank, right?). Ook zou je nog een extra uitvoering met op twee plaatsen een stekkerdoos gemonteerd?

En wat dacht je van een houten print op het bakje waar de stekkerdoos in zit? Heb je zo'n mooie houten plank, steekt dat metaal er zo bij af :p

Lol, wat als 1 tip begon is er nu een hele reeks geworden :+ je kijkt maar wat je er mee doet, if at all something.

Door WinstonSmith, dinsdag 24 januari 2017 15:51

Ik kan als tip geven het eens door een professioneel taalkundige na te laten kijken. Er zijn behoorlijk wat fouten te vinden, en het verhaal loopt niet echt lekker.

"Aan het einde van de dag heeft de telefoon toch een beetje extra stroom nodig. In de keuken heb je vaak genoeg stopcontacten. Maar ja, je wil toch even op je telefoon kijken." Heel mooi dat jij dan in de keuken terecht komt, maar hier wordt het geschreven alsof in de keuken het onmogelijk wordt om je telefoon op te laden. Daarbij richt jij je op een tijdelijke oplossing, het staan in de keuken, puur om met een "leuke" anekdote te kunnen komen. Het werkelijke probleem, het niet genoeg stopcontacten bij de bank, is waar je het product op wilt verkopen, dus richt je daar dan op.

Ik vind het overigens geen lelijk product, maar voor mij zou het niet veelzijdig genoeg zijn. Daarbij vind ik het logo in de top gebrand heel erg lelijk. Exclusieve items schreeuwen vaak niet dat zij exclusief zijn.

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 24 januari 2017 16:06

LankHoar schreef op dinsdag 24 januari 2017 @ 14:29:
[...]
En wat dacht je van een houten print op het bakje waar de stekkerdoos in zit? Heb je zo'n mooie houten plank, steekt dat metaal er zo bij af :p

[...]
Of je hergebruikt het stuk wat je eruit gefreesd heb en plak je er bovenop. Dan is het nauwelijk zichtbaar dat er een stopcontact achter zit (je hebt wat kieren natuurlijk). Met een houtlook sticker heb je altijd het risico dat er kleurverschil is. Nu kunnen zelf de kieren en nerven netjes doorlopen.

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 25 januari 2017 11:04

WinstonSmith schreef op dinsdag 24 januari 2017 @ 15:51:
Ik kan als tip geven het eens door een professioneel taalkundige na te laten kijken. Er zijn behoorlijk wat fouten te vinden, en het verhaal loopt niet echt lekker.

"Aan het einde van de dag heeft de telefoon toch een beetje extra stroom nodig. In de keuken heb je vaak genoeg stopcontacten. Maar ja, je wil toch even op je telefoon kijken." Heel mooi dat jij dan in de keuken terecht komt, maar hier wordt het geschreven alsof in de keuken het onmogelijk wordt om je telefoon op te laden. Daarbij richt jij je op een tijdelijke oplossing, het staan in de keuken, puur om met een "leuke" anekdote te kunnen komen. Het werkelijke probleem, het niet genoeg stopcontacten bij de bank, is waar je het product op wilt verkopen, dus richt je daar dan op.

Ik vind het overigens geen lelijk product, maar voor mij zou het niet veelzijdig genoeg zijn. Daarbij vind ik het logo in de top gebrand heel erg lelijk. Exclusieve items schreeuwen vaak niet dat zij exclusief zijn.
Ik kan me hier helemaal bij aansluiten. Zowel het taalkundige gedeelte, alsook het schreeuwende logo. Dat was me gisteren minder opgevallen omdat ik die foto niet echt bekeken heb. Overigens zie ik weinig meerwaarde in het logo zichtbaar op deze wijze. Mensen die bij jou over de vloer komen en zo'n ding leuk vinden zullen er heus naar vragen, en dan word het merk snel genoeg genoemd. Indien dat aan de onderkant zit zou het duidelijk genoeg zijn op het moment dat het product van eigenaar wisselt. Als gulden middenweg zou je het op de kopse kant kunnen graveren, hoewel ik voor onder of zijkant ben (dus niet zichbaar wanneer in gebruik).

Door Tweakers user rodie83, woensdag 25 januari 2017 15:50

Goed, ik ga niet helemaal door het vorige blog heen dus met gevaar dat het al is gezegd: waarom alleen dit hout en waarom maar 1 configuratie qua stopcontact?

Ik zou best behoefte kunnen hebben aan een dergelijke oplossing, maar zou het nu bij jou absoluut niet kopen, omdat:

- De huidige versies niet de lengte hebben die ik wil;
- De huidige versies niet het aantal stopcontacten hebben dat ik wil
- De huidige versies niet draadloos kunnen opladen
- De huidige versies niet het soort hout of de kleur hebben wat ik wil
- De huidige versies een logo hebben wat ik niet wil
- De prijs wel erg hoog ligt

In mijn optiek heb je een best mooi idee, maar beperk je je doelgroep enorm door maar twee versies aan te bieden (die ook nog alleen maar verschillen in lengte meen ik) zonder mogelijkheid tot configuratie. Het lijkt wel alsof je een partij hout hebt gekocht en pas daarna bent gaan denken wat je er eigenlijk van moest maken. Wat je zou moeten doen in mijn optiek om dit serieus aan de man te kunnen brengen:

- Laat de klant de lengte kiezen, en eventueel breedte als dat mogelijk is
- Laat de klant een soort hout en eventueel afwerking kiezen. Gewoon wit bijvoorbeeld.
- Laat de klant kiezen tussen verschillende configuraties in stopcontact, Qi, USB, etc

Wordt het inderdaad lastiger van, maar:

- Lengte is niks anders dan zagen
- soort hout is kwestie van inkopen
- Afwerking laten doen zou ook niet zo een probleem mogen zijn
- Aantal configuraties bieden op basis van max-min lengte is ook niet zo pittig

Anyway, doe ermee wat je wil. Succes!

Door Tweakers user MorgothG, woensdag 25 januari 2017 16:10

Wow,

Heel veel feedback. Ik zit tot over mijn oren in het werk. (ook niet hylly gerelateerd) maar ik ga vanavond even reageren en ook de site hier en daar al aanpassen.Voor wat betreft het logo wel alvast. Ik wil groot, en neem de weerstand voor nu maar even voor lief. Ik wil dat hylly gezien mag worden. Ik ben bezig met de ontwikkeling van een plank met meubelstof in allemaal gave kleuren. Daarbij hoort een label met groot hylly erop een beetje zoals fatboy ook zich neerzet. Want anders, zoals vele opmerken. Je kan ook zelf een plank maken met een stopcontact. Dan heb ik geen meerwaarde. Maar ook nu, wat een feedback. En ik was echt al helemaal blij met alle reacties op mijn eerste blog. Mijn oprechte dank voor jullie allemaal die even de moeite nemen om te lezen en te reageren. En echt ook de super kritische mensen. Dat is zooo waardevol. Thanks!!!

Reageren is niet meer mogelijk