Morgen, een nieuwe dag, ondernemen deel zoveel

Door MorgothG op vrijdag 23 oktober 2020 23:12 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 4.574

Het was alweer een hele tijd geleden, maar ik moet toch weer even iets kwijt. Er is heel veel gebeurd. Ik geef al bijna 5 jaar les aan de hogeschool en geef in het vierde jaar Ondernemen en Vastgoed. Daar kan ik al mijn fouten en lessen delen met jongeren. Toch ben ik van 5 dagen in de week naar 4 gegaan en onderneem ik als ZZP-er. Ik adviseer, maar heb eigenlijk het doel om samen met een vastgoed partij eigen betaalbare huurwoningen te ontwikkelen. Nou ja dat dus. Maar waar ik voor hylly, mijn plank achter de bank mijn BV inmiddels achter mij heb, kwam het verleden weer tot leven.

Indlu.nl
In 2016 was ik druk met Indlu als kantoor in de tuin. Het object volledig ontwikkeld en klaar voor de lancering. Maar helaas liep het met onze bouwende partij niet soepel, ik kreeg een baan als docent. en het was wel goed. Nooit helemaal alles compleet gemaakt, nooit echt begonnen. Toen kwam Corona.

In mei werden mijn partner van Indlu en ik benaderd door iemand van de bouwpartij uit 2016. Inmiddels een eigen bouwbedrijf en hij dacht, nou dat zou nu wel eens wat kunnen zijn. Er is nu zoveel vraag naar thuiswerken. En zelf Microsoft zegt dat thuiswerken permanent kan. Deze zomer hebben wij dus verkend hoe we het beter kunnen doen. In volle partnerschap met Vito Bouw maken wij nu onze Indlu. Hele open gesprekken hebben we gevoerd over de te volgen weg. De manier van samengaan. En we zijn nu met 4. We hebben de engineering afgerond en de materialen zijn besteld. Begin november hebben wij de echte Indlu 10 klaar. Super tof.

Zo nu en dan, en de laatste tijd steeds vaker vragen mensen op de oude website indlu.nl naar informatie over onze kantoren voor in de tuin. En begin oktober vroeg Dagblad Trouw of ze onze plaatjes mochten gebruiken voor een artikel over thuiswerken in hun weekend magazine.

WWWWOOAAAATTT!!!!!!!!!!! 86 duizend abonnees en dat terwijl we net opnieuw gestart zijn. Maar net te vroeg! de foto shoot kan pas in november plaatsvinden! In minder dan 48 uur hebben we de engineer omgezet in nieuwe renders, want no way dat de 2016 plaatjes in de krant komen! Ook de website indlu.nl aangepast, even vlug dan, dat laten we straks aan een pro over. Dus zie hieronder vol trots. De Indlu 10. Morgen komt hij in de krant en dan? Wie weet, ik hoop veel informatie opvragen. De doelgroep Trouw lezers lijkt mij best goed. Ik denk veel hoog opgeleide mensen en ondernemers die misschien wel thuis willen werken. Alleen het is zo spannend omdat ik geen enkel idee heb of het gewoon goed, of heel goed gaat lopen. Maar ja, dat laat ik begin volgend jaar nog wel weten.

Oh ja, adviseren over vastgoed is natuurlijk ook echt heel leuk en het waard om over te praten. Ik hoop het vastgoed in een onderneming waar ik deel van uit ga maken onder te brengen, maar daarvoor is het nog te vroeg om het ondernemen te noemen, anders dan verbindingen maken als een malle. En ik help ze een beheer app te ontwikkelen voor woningen. Zodat alle materialen in een database zitten en de meldingen van de bewoners foutloos kunnen. Maar ook dat, komt later! En dan hieronder, een van onze mooie renders :)Volgende: LAN party, ondernemen, naar de winkels en aanpassen 11-'17 LAN party, ondernemen, naar de winkels en aanpassen

ReactiesDoor Tweakers user Tazzios, zaterdag 24 oktober 2020 12:31

Was het triple posten ook een probleem van het tweakblog? ;)

Door Tweakers user MorgothG, zaterdag 24 oktober 2020 13:02

Ja dat triple posten was vaag. Bedankt heb het gefixt! En het staat echt in de krant! Ben best een beetje trots :)

Door Tweakers user Harm_H, zondag 25 oktober 2020 02:09

Even https op je website aanzetten

Door Tweakers user Uzuhl, maandag 26 oktober 2020 07:34

Goed bezig man! Een goeie crisis moet je benutten, en dat heb je zeker gedaan. Veel succes!

Door Tweakers user SeenD, maandag 26 oktober 2020 09:14

Nice, wel cool dat het nu weer stapje verder gaat.

Ik vind de belichting van de renders wel mooi, maar omgeving echt totaal niet.
Het komt over als een of andere rotzooi tuin, ik kan me zo niet voorstellen hoe het in mijn tuin is. Of is het idee dat je het in een rommelig bos bouwt? Wie heeft er dat soort steentjes in zn tuin? Ik zou daar toch naar kijken om een meer moderne tuin te doen. En die schutting ook, dat ziet er uit als een woningbouw-tuinafscheiding, die zo functioneel mogelijk is. (Oftewel goedkoop en stevig)

Door Tweakers user himlims_, maandag 26 oktober 2020 10:20

Harm_H schreef op zondag 25 oktober 2020 @ 02:09:
Even https op je website aanzetten
voor een statische pagina zonder user input; zie de meerwaarde niet :+

Door Tweakers user Zuluman, maandag 26 oktober 2020 15:07

himlims_ schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 10:20:
[...]
voor een statische pagina zonder user input; zie de meerwaarde niet :+
Dat dacht ik in eerste instantie ook maar het kan mensen afschrikken. Bounce percentage zit op 25%. hoeft niet perse alleen https te zijn maar kan ook het (amateur) ontwerp van de site zijn op mobile. uiteindelijk neemt een pro de marketing en website onderhanden. eerst maar geld verdienen en daarna uitgeven om meer geld te kunnen verdienen. Maar voor nu zit onze aandacht volop op produktontwikkeling.

voor nu heb ik ene upgrade gedaan van webhosting pakket met ssl en iets meer bandbreedte. gaat wel snel zo.

[Reactie gewijzigd op maandag 26 oktober 2020 15:08]


Door Tweakers user Zuluman, maandag 26 oktober 2020 15:11

SeenD schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 09:14:
Nice, wel cool dat het nu weer stapje verder gaat.

Ik vind de belichting van de renders wel mooi, maar omgeving echt totaal niet.
Het komt over als een of andere rotzooi tuin, ik kan me zo niet voorstellen hoe het in mijn tuin is. Of is het idee dat je het in een rommelig bos bouwt? Wie heeft er dat soort steentjes in zn tuin? Ik zou daar toch naar kijken om een meer moderne tuin te doen. En die schutting ook, dat ziet er uit als een woningbouw-tuinafscheiding, die zo functioneel mogelijk is. (Oftewel goedkoop en stevig)
De renders zijn letterlijk in 1 dag gemaakt. Er was niet veel tijd om alles af te stemmen. Het is lastig iedereen tevreden te stellen. uiteindelijk gaan we voor echte foto's in echte verschillende situatie's. van vinexwijk tot Vogelwijk (Den haag).

Door Tweakers user Renzzie, donderdag 29 oktober 2020 15:55

Een vanaf prijs van 30k voor een kamertje van 10m2, moet toch niet gekker worden.
Dit moet iedere timmerman toch voor een fractie van deze kosten in elkaar kunnen knutselen?

Door Tweakers user MorgothG, donderdag 29 oktober 2020 17:25

Renzzie schreef op donderdag 29 oktober 2020 @ 15:55:
Een vanaf prijs van 30k voor een kamertje van 10m2, moet toch niet gekker worden.
Dit moet iedere timmerman toch voor een fractie van deze kosten in elkaar kunnen knutselen?
:) je zit duidelijk niet in de bouw. Maar dat geeft niet, dit is een heel belangrijke voor ons als bedrijf om dit gevoel weg te nemen. Als jij op 10m2 in een hokje gaat zitten. Zelf gebouwd, dat gaat heel warm worden in de zomer. en heel koud in de winter. Dat wordt dus enorm stoken en koelen. Onze inDlu is volledig van SIP panelen gemaakt waardoor de isolatiewaarde goed is. Onze beeld bepalende schuifpui is het duurste onderdeel van de inDlu. Het is een kantoor, geen schuur voor fietsen, dus is een gevoel van ruimte en maximale lichtopbrengst heel belangrijk om te zorgen dat het een 'fijne ruimte' is. Doe daar dan een verwarmingsairco unit bij zonder lompe losse unit erachter of erop verstopt. Mooie hardhouten stroken aan de buitenzijde, een daklicht, en een verstevigde fundering voor het verplaatsen van de inDlu waardoor hij aftrekbaar wordt van de belasting en mwoah. Ik vind hem persoonlijk goed geprijsd voor het product wat je krijgt.

Maar bedankt voor je opmerking. Want het is een normale gedachte gang! @Renzzie werk je als zelfstandige? want het is door de belastingconstructie zeer aantrekkelijk :)

Door Tweakers user Hkuit, vrijdag 30 oktober 2020 10:42

goed verhaal, maar hierop wil ik wel reageren " Doe daar dan een verwarmingsairco unit bij zonder lompe losse unit erachter of erop verstopt". Eh, wat is daar dan mis mee? Gewoon netjes wegwerken, een goed merk nemen dus niet teveel geluid buiten; dit is voor mij echt geen goede reden om extra te betalen!

En algemener; Renzzie zou een goede timmerman/aannemer eens moeten vragen hoeveel hij zou rekenen om zoiets neer te zetten, daarbij voldoen aan al jouw punten (behalve die verstopte airco-buitenunit :) )

Door Tweakers user MorgothG, vrijdag 30 oktober 2020 13:18

Hkuit schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 10:42:
goed verhaal, maar hierop wil ik wel reageren " Doe daar dan een verwarmingsairco unit bij zonder lompe losse unit erachter of erop verstopt". Eh, wat is daar dan mis mee? Gewoon netjes wegwerken, een goed merk nemen dus niet teveel geluid buiten; dit is voor mij echt geen goede reden om extra te betalen!

En algemener; Renzzie zou een goede timmerman/aannemer eens moeten vragen hoeveel hij zou rekenen om zoiets neer te zetten, daarbij voldoen aan al jouw punten (behalve die verstopte airco-buitenunit :) )
Haha! Gave reactie, die airco zal misschien 1000 euro schelen op de mooi weggewerkte externe unit. Maar toch, wij vinden dit in het geheel mooi passen. Als je traditioneel met een timmerman aan de slag gaat moet je goedkoper uit kunnen komen. Dat geloof ik wel. Maar let dan wel op dat je eigenlijk een gecertificeerd aannemer moet hebben. Ik heb in een oud huis van mij 20 jaar geleden een aanbouw laten bouwen door een timmerman. Wij waren jong, hij kwam aanbevolen, niet duur en best gaaf gebouwd. Al stond hij tussen de middag stiekem in de schuur bier te drinken :)
Bouwfouten al om. Slechte isolatie, zo slecht dat een waterleiding bevroor. Koude van boven. Slechte fundering. Een andere klusjesman had ook ooit wat gedaan en fout. Een aannemer met een aannemersvakdiploma heeft basis bouwkundige vaardigheden gehad. Wij geven hierin les op hbo Bouwkunde en Bouwmanagement en Vastgoed. En dan zit je dus aan een aannemer die het gaat doen en die rekent een veel hoger tarief dan een timmerman ;)

Door Tweakers user Zuluman, vrijdag 30 oktober 2020 13:43

De kleinere units zijn gewoon duurder in vergelijk met grotere units. Dat komt met name door de vormfactoren van gevel tov het vloer oppervlak. Als je kijkt bv naar de prijs van de Heijmans one die kost ca. 80k ex. btw plaatsing en site kosten voor 40m BVO. Dat is omgerekend 2.000 euro per m2.
inclsuief plaatsing en site kosten kom je op ca. 86k > 2.150 per m2 ex btw

De indlu 10 komt op 28.600 incl. btw en plaatsing. dat is 23.636 ex. btw > 2363 per m2 bvo
de alu pui is al 4,5k ex btw. monoblock kost je al ca. 2,5k. 50m2 gevel, vloer en dak, fundering, daklicht, raam, electra, engineering, transport, bedrijfskosten. voorzieningen voor verplaatsbaarheid.

Kijk bv even op https://www.pod-space.co.uk/pods/neo-pod/ 8m2 voor 20k (euro) ex VAT. >2.500 per m2. je ziet dat het goedkoper wordt per m2 bij de grotere modellen. in de UK zijn garden rooms / granny annexes een veel grotere en volwassenere markt.

Ik ben trouwens bouwkostendeskundige/bouwkostenadviseur en ik weet echt wel waar ik over plaat met bijna 20 jaar ervaring in het vak.

Je kan best een simpel geisoleerd blokhutje maken voor veel minder. Maar dat is niet vergelijkbaar. materialisering, uitstraling, verplaatsbaarheid. Maar het is ook wat je zelf wil en waar je geld aan wil uitgeven. De verleiding bestaat om een vergelijk te maken met auto merken. Maar er ik wil ons niet vergelijken met een automerk.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 oktober 2020 13:48]


Door EmanuelAnaef, donderdag 11 maart 2021 19:57

<a href="https://youtu.be/IKUZYHz7Rv0">Доставка алкоголя якутск</a>

Door Erica mary, vrijdag 12 maart 2021 01:31

ik wil dat jullie allemaal bij me komen om de geweldige man te bedanken die me hielp mijn relatie met mijn man te herstellen die me voor 3 maanden dumpt voor een andere man omdat de vrouw geld had, aanvankelijk had ik nooit gedacht dat dokter UDOKA spell-tempel in staat zal zijn om help me mijn man terug te winnen van deze andere vrouw, maar omdat ik nog steeds van hem houd en hem nodig heb in mijn leven, heb ik gewerkt en zijn instructies opgevolgd en het verbaasde me dat Mark me na het werken met hem belde en me vroeg om te vergeven en vergeet het verleden dat hij nog steeds van me houdt en zo kwam mijn man voorgoed terug. Dus met dit geweldige werk dat voor mij is gedaan door dokter UDOKA spell-tempel van wie ik beloof dat ik zijn goede werk altijd met de hele wereld zal delen en als er iemand is die relatieproblemen doormaakt, neem dan contact met hem op via e-mail {Dr.udokaspell @ gmail.com}. Nogmaals bedankt Great Doctor udoka Of whatsapp +2348114940239

(1) Je hebt je ex, vrouw, echtgenoot, vriend, zuster E.T.C. (2) Je hebt een loterijspreuk nodig (3) Je hebt een geldspreuk nodig (4) Je hebt een werkspreuk nodig (5) Je hebt een geluksspreuk nodig (6) Je hebt een spreuk nodig om je ziekte te genezen (7) Je hebt een spreuk nodig om heb vrede en wees geluk (8) Je hebt een spreuk nodig om te reizen (9) Je hebt een spreuk nodig om er knap en mooi uit te zien

Reageren is niet meer mogelijk